Α. Τριανταφυλλόπουλος: Να πως μπορούμε χωρίς το μνημόνιο

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος στην τοποθέτησή του κατά την εκδήλωση της παρουσίασης της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στην Πάτρα, ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι,

σας καλωσορίζουμε στη νέα πολιτική μας οικογένεια, σας καλωσορίζουμε στο κίνημα της Κοινωνικής Συμφωνίας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την παρουσία σας…

Με πολλούς από εσάς, τα τελευταία 38 χρόνια, μοιραστήκαμε κοινά όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες και αγώνες για τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία. Αυτές τις σταθερές και διαχρονικές αξίες της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης δεν τις διαπραγματευόμαστε, ούτε τις ανταλλάσουμε με κομματικές ή κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα. Η ιδεολογία μας, η αξιοπρέπεια και η φωνή της συνείδησής μας αποτελούν την πυξίδα των επιλογών και των αποφάσεών μας. Γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής, δεν θέλουμε να πάρουμε αξία από την εξουσία, θέλουμε να κοιτάζουμε στα μάτια την κοινωνία, τη νέα γενιά, τα παιδιά μας και να βλέπουμε στα μάτια τους, την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Αχαΐα, στο προπύργιο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης για να μιλήσουμε για αυτά που δεν θα ακούσουμε από τα δύο μεγάλα κόμματα, ούτε από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης των Αθηνών και από τα παντός είδους διαπλεκόμενα συμφέροντα:

Ότι δηλαδή ανάμεσα στο εκβιαστικό δίλλημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΕΥΡΩ και την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, υπάρχει και τρίτος δρόμος. Υπάρχει και Τρίτη λύση, αυτή των εθνικών ισοδυνάμων που θα προστατεύουν τον άνεργο, το χαμηλόμισθο, το χαμηλοσυνταξιούχο, το μικρομεσαίο επιχειρηματία, το μη προνομιούχο Έλληνα. Και τι εννοώ:

Α) Η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, . αφαιρούν από τα κρατικά ταμεία 20 δις ευρώ το χρόνο. Εάν είχαμε την πολιτική βούληση να εισπράξουμε έστω 5 δις το χρόνο, δεν θα υπήρχε η ανάγκη για μειώσεις μισθών, συντάξεων και για απολύσεις.

Β) Εάν είχαμε φορολογήσει τις καταθέσεις των «πατριωτών» που έβγαλαν παράνομα τα λεφτά τους στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους, δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε τα δυσβάσταχτα αυτά μέτρα που εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό.

Γ) Εάν για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών χρησιμοποιούσαμε τα υφιστάμενα κρατικά κτήρια, δεν θα νοικιάζαμε πολυτελή κτίρια, τα οποία κοστίζουν στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες 1,5 δις ευρώ το χρόνο.

Δ) Εάν είχαμε κατοχυρώσει την ασφάλεια των ανατολικών συνόρων μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εξοικονομούσαμε 4 δις το χρόνο από στρατιωτικούς εξοπλισμούς που βαρύνουν τον κρατικό μας προϋπολογισμό.

 Άρα λοιπόν υπάρχει εναλλακτική ρεαλιστική πολιτική πρόταση και εμείς έχουμε τη γνώση και την πολιτική βούληση να την εφαρμόσουμε. Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και έναντι των δανειστών μας για την εφαρμογή πολιτικών ισότιμης περιφερειακής ανάπτυξης για τον Ευρωπαϊκό νότο και όχι μέτρων ύφεσης και ανεργίας.

Γιατί εμείς πάνω από τις αγορές, την οικονομία και τους αριθμούς βάζουμε τη Δημοκρατία, την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Το δεύτερο που δε θα ακούσουμε κατά την προεκλογική περίοδο είναι τα μέτρα των 14 δις ευρώ που μας περιμένουν τον Ιούνιο και που θα εξαθλιώσουν οριστικά τον Ελληνικό λαό. (δηλ. μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις, επιπλέον φορολογία, κατάλυση του κοινωνικού κράτους). Εκείνο που θα ζήσουμε, θα είναι ένα στημένο παιχνίδι δήθεν αντιπαραθέσεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να εξαπατήσουν τους πολίτες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει τα μέτρα αυτά, που ρητά και κατηγορηματικά περιλαμβάνονται στη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

Φίλες και φίλοι,

η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ είναι εδώ για να μεταφέρει το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό.

Το μήνυμα ότι υπάρχει συγκροτημένη, ρεαλιστική αντιπρόταση στα σχέδια της Τρόικας. Αγωνιζόμαστε για να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία της κοινωνίας και καλούμε όλους τους ενεργούς πολίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ανατρέψουν το πολιτικό κατεστημένο, τους υποστηρικτές και τους εκφραστές τους.

Με εμπειρία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και λογοδοσία σχεδιάζουμε τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν τη χώρα στο αύριο που της αξίζει, στο αύριο που αξίζει στα παιδιά μας.

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία που επιλέξαμε, σας θέλουμε ισότιμους συνομιλητές, συνοδοιπόρους και συναγωνιστές.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».