Α. Τριανταφυλλόπουλος: Γιατί δεν ψήφισα το νέο Μνημόνιο

O βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, αιτιολογώντας την απόφασή του να απέχει από τη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο, δήλωσε :

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, την ιστορία της χώρας, την εθνική αξιοπρέπεια και τις δημοκρατικές καταβολές μου, αποφάσισα να μη συμμετέχω στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση για τους παρακάτω λόγους:
Οδηγεί τη χώρα και τους πολίτες στην ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
 Τα τελεσίγραφα, οι εκβιασμοί και οι απειλές της Τρόικα και της συντηρητικής ηγεσίας της Ευρώπης, προσβάλλουν την εθνική μας αξιοπρέπεια, ακυρώνουν την εθνική κυριαρχία να καταλύουν τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας.
Καταπατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο που προωθεί την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή των κρατών μελών, τη δικαιοσύνη, την προστασία των πολιτών και συμβάλλει στην πλήρη απασχόληση και την κοινωνική πρόοδο των λαών.
Δεν είναι αποδεκτό κάθε τρεις μήνες οι κύριοι της Τρόικα, να απαιτούν και εμείς να ψηφίζουμε επαχθή και αντικοινωνικά μέτρα για τον Ελληνικό Λαό. Τους επόμενους μήνες θα ζητήσουν κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, κατάργηση του κατώτατου αφορολόγητου ορίου, κατάργηση πολυτεκνικών και άλλων κοινωνικών επιδομάτων.

Παράλληλα η ανεργία το 2012 θα εκτιναχθεί στο 25% και η ύφεση θα ξεπεράσει κατά πολύ το 5%. Κανένας δεν μας εξήγησε με πολιτικούς και οικονομικούς όρους, πως θα τελειώσει αυτός ο φαύλος κύκλος, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση και ο ελληνικός λαός να δει καλύτερες μέρες.

Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι η οποιαδήποτε δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνει με κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή, δημιουργώντας παράλληλα ένα δίχτυ κοινωνική προστασίας για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους μικρότερους επιχειρηματίες», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και καταλήγει :

«Δεν είχα λαϊκή εντολή και εξουσιοδότηση να ψηφίσω, να αποφασίσω και να καθορίσω το μέλλον της χώρας για τα επόμενα 40 χρόνια. Η συμμετοχή μου στην ψηφοφορία για το μεγάλο ναι ή για το μεγάλο όχι, απαιτούσε τη δημοκρατική νομιμοποίηση νωπής λαϊκής ετυμηγορίας, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω εκλογών».