Αλ. Ηλιόπουλος: Το σωστό κράτος θα χτιστεί απο πολίτες οχι απο πελάτες!

Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Αχαϊας με τον συνδυασμό Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία με επικεφαλής τον Στέφανο Μάνο

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, την ώρα που η χώρα μας διανύει μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης  και έρχεται αντιμέτωπη με σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα, ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμασταν και ζούσαμε επιβάλλεται να αλλάξει και αυτό δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. Για να αποκτήσουμε ένα καινούργιο πρόσωπο ως χώρα, και σταματήσουμε να είμαστε πρώτη είδηση στον κόσμο για νέα που δε μας κολακεύουν, θα πρέπει να το αναδείξουμε στην εργασία μας, στην οικονομία μας, στις εμπορικές σχέσεις μας με τους ξένους και γενικότερα σε κάθε εξωστρεφή διαδικασία. Η σχέση κράτους - πολίτη και γενικότερα η Πολιτική δεν εξαιρείται απο την ανάγκη αυτή. Επομένως για να γεννηθεί το καινούργιο(η το αυτονόητο) που τόσος κόσμος έχει ανάγκη να δει,  θα πρέπει να βγουν μπροστά κάποιοι και να προσπαθήσουν να το εκπροσωπήσουν με τις δυνάμεις που έχουν.

Πρέπει να καταλάβουμε οτι το καινούργιο κράτος που όλοι θέλουμε να δούμε, και το οποίο απαιτήσαμε απο μεγάλα κόμματα στο παρελθόν ψηφίζωντάς τα, δεν μπορεί να προκύψει απο Πελάτες. Το κράτος – πρότυπο θα πρέπει να δημιουργηθεί απο τους Πολίτες. Θα πρέπει να δημιουργηθεί απο εκείνους που δουλεύουν και έχουν αξιοπρέπεια, όχι απο τους βολεμένους και τους διαπλεκόμενους. Τώρα ξέρετε γιατί κατεβαίνω υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές και γιατί συμμετέχουν μαζί μου άλλοι 230 σαν εμένα. Διότι μια ψήφος σε ένα τέτοιο συνδυασμό όπως ο δικός μας, μόνο χαμένη δεν είναι. Χαμένη είναι η ψήφος ο οποία πηγαίνει σε Πελάτες, οχι αυτή που πηγαίνει σε Πολίτες.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή και λόγω προεκλογικής περιόδου, εμείς, οι πολίτες της Δράσης και της Φιλελεύθερης Συμμαχίας αναγκαστήκαμε να «ψηλώσουμε» απότομα. Εκτεθήκαμε δημόσια για τις απόψεις μας. Βγήκαμε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις και δώσαμε τις πρώτες μας συνεντεύξεις. Κάναμε τις πρώτες μας δημόσιες ομιλίες. Γράψαμε τα πρώτα μας άρθρα. Ο καθένας με τον τρόπο του, με τη φαντασία του, με το μυαλό του, με τις γνώσεις του, κολύμπησε σε άγνωστα νερά και τόλμησε να κάνει το παραπάνω βήμα.

Το μόνο πράγμα που είχαμε κοινό, ήταν το ήθος. Είχαμε αποφασίσει ως συνδυασμός να παρουσιάσουμε στις εκλογές αυτές ένα ψύχραιμο πρόσωπο και συγκεκριμένες προτάσεις και να μην προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε ψήφους εκμεταλλευόμενοι την οργή και την αγανάκτηση  του κόσμου. Και αυτό γιατί ένας σοβαρός πολιτικός μιλάει για τον εαυτό του, τις ιδέες του και τις προτάσεις του και σε δύσκολες εποχές προσπαθεί να μεταφέρει μια ψυχραιμία στο κοινό που τον παρακολουθεί. Αντιθέτως ο ανεύθυνος Πολιτικός, μιλάει συνέχεια για τους αντιπάλους του,λαϊκίζει,  σκορπά τον τρόμο, φωνάζει υστερικά και λέει πράγματα που  αρέσουν στο λαό, ασχέτως αν είναι εφικτά η οχι.

Δεν είχαμε βοήθεια απο πουθενά, παρα μόνο απο εμάς τους ίδιους. Συνήθως κάθε υποψήφιος στα μεγάλα και γνωστά κόμματα, έχει γραμματεία, γραφείο τύπου, campaign managers, αφισοκολλητές, χρηματοδότες κλπ. Εμείς τα κάναμε όλα μόνοι μας (με μια μικρή αλλά ποιοτική κεντρική υποστήριξη σε θέματα εκλογικά που δεν γνωρίζαμε). Ειδικότερα εδώ στην Αχαϊα γυρίσαμε όλο τον νομό, μιλήσαμε με τον κόσμο στις καφετέριες και τα καταστήματα της Πάτρας, του  Αιγίου και των άλλων μικρών πόλεων του νομού. Δεν κλειστήκαμε σε στάδια, με αστυνομικές δυνάμεις να μας προστατεύουν απο γιαούρτια και άλλα αντικείμενα. Δείξαμε ποιοί είμαστε και καλέσαμε τον κόσμο να μάθει παραπάνω πράγματα για εμάς και να είναι αυστηρός μαζί μας.