Αιγιάλεια: Διαφωνία Θεοδωρακόπουλου -Τριανταφυλλόπουλου για τον ΧΥΤΑ Παπανικολού

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δ. Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με το ΧΥΤΑ Παπανικολού έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

"Τόσα χρόνια δημότης Αιγίου ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι ο Δήμος Αιγιάλειας και οι δημότες του δεν αντέχουν να πληρώνουν δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την μεταφορά των σκουπιδιών. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν ιδιαίτερα με τη σημερινή οικονομική κατάσταση. Αν δεν λυθεί το θέμα αυτό η Αιγιάλεια είναι καταδικασμένη σε οικονομικό θάνατο.

Επί δύο χρόνια προσπάθησα να αποτραπεί η δημιουργία ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή, πράγμα που δεν κατάφερα, γιατί εξαρτόμαστε από τον Περιφερειακό σχεδιασμό, πράγμα που φαίνεται να αγνοεί ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Πίστεψα ότι ίσως μπορεί να βρεθεί λύση με την κατασκευή του εργοστασίου στο Φλόκα, αλλά και αυτή η λύση αρχίζει σήμερα να χάνεται μετά τις κόντρες και διαφωνίες στο Δήμο Πατρέων, που αν δεν καταργούν πάνε σίγουρα πολύ πίσω το έργο αυτό.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος για διαφορετικούς μάλλον λόγους τάσσεται κατά του ΧΥΤΑ Παπανικολού, κατά της μεταφοράς επιπλέον σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Αιγείρας, αφήνοντας ικανοποιημένους όλους τους κατοίκους. Όμως, οι δημότες της Αιγιάλειας επέλεξαν τη δική μας παράταξη να επιλύσει το μεγάλο αυτό θέμα και παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις να τα καταφέρω, όπως παλεύω για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Δήμου.

Γνωρίζω δε ότι εγώ θα εισπράξω το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος και σίγουρα δεν θα έχω τους πάντες ικανοποιημένους. Στην πρώτη εφαρμογή του Καλλικράτη, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη, πρωτόγνωρη, οικονομική συγκυρία,  θα αντιμετωπίσω και αυτό το πρόβλημα με γνώμονα το γενικότερο καλό παίρνοντας δύσκολες αποφάσεις.

Θα πρέπει, τέλος, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος να γνωρίζει ότι η άσκηση της εξουσίας απαιτεί τόλμη και αποφασιστικότητα, συγκρούσεις και δύσκολες αποφάσεις πράγμα για οποίο δεν είναι όλοι έτοιμοι.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν μπορούν να εμποδίσουν την υλοποίηση ενός έργου για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει 7.000.000 Ευρώ."