Αγωγή με καθυστέρηση από τον Γ.Παπανδρέου κατά του Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ

Αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Αχαιός πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην εργαζόμενος της HSBC είχε αποσπάσει τα αρχεία της Τράπεζας HSBC της Ελβετίας, από τα οποία προέκυψε η «λίστα Φαλσιανί» μέρος της οποίας αποτελεί η «λίστα Λαγκάρντ». Ο ίδιος σε βιβλίο του, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου περιλαμβάνεται στη λίστα, με λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ.

"Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως αυτή του Ερβέ Φαλσιανί, που προφανώς σκοπό έχουν τον τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα.

"Τόσο ο κ. Φαλσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες, εμπλέκοντας το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχουν ενημερωθεί και για τη νέα δήλωση του κ. Στασινόπουλου – μέχρι πριν λίγες μέρες Ειδικού Προϊσταμένου ΣΔΟΕ, ότι «υπήρξε διασυρμός» και ότι «από έλεγχο που έγινε στη συνέχεια δεν προέκυψε τίποτε».

Και η ανοχή έχει τα όριά της, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του Ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία" καταλήγει η ανακοίνωση.