"Άστραψαν και βρόντηξαν" στο Δημαρχείο - Φραστικοί -και όχι μόνο- διαπληκτισμοί μεταξύ Αντιδημάρχων και εργαζομένων

Απίστευτη ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Πάτρας όταν εργαζόμενοι και μέλη της δημοτικής αρχής παραλίγο να έρθουν στα χέρια. H ένταση προκλήθηκε κυρίως μεταξύ των  αντιδημάρχων Βασίλη Λοτσάρη, Χαράλαμπου Στανίτσα και της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Τασίας Κυριακοπούλου, με αφορμή την αναφορά των αντιδημάρχων στην επίθεση που δέχθηκαν με κόλυβα πριν από λίγο καιρό σε κεντρικό σημείο της Πάτρας, μετά αποό υπόδειξη των προσώπων τους σε στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ από την Πρόεδρο των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πήγαν στο Δημαρχείο για να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο και να ζητήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την εγκύκλιο περί διαθεσιμότητας.

Όταν έληξε η συνάντηση με τον Δήμαρχο η οποία  έγινε σε γενικά καλό κλίμα, καθώς ο κ. Δημαράς τους είπε ότι τη Δευτέρα θα πάνε στην ΠΕΔ για να συζητήσουν ομόφωνα για δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις,  υπήρξε στο διάδρομο  μια έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ της Τασίας Κυριακοπούλου και του αντιδηγμάρχου Χαράλαμπου Στανίτσα.

Η κ. Κυριακοπούλου φέρεται να κατηγόρησε τον κ. Στανίτσα ότι η Δημοτική Αρχή κατασκευάζει γεγονότα για να την στείλουνε στη Λέρο, όπως χαρακτηριστικά είπε, για να δεχθεί την απάντηση ότι η ίδια ήταν αυτή που είδειχνε με το δάχτυλο τους αντιδημάρχους για να προπηλακιστούν και ζητάει τιμωρίες, μη σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Τότε παρενέβη στην κουβέντα ο Βασίλης Λοτσάρης με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση, κάποιοι να κινηθούν εναντίον του τον προθάλαμο του γραφείου του Δημάρχου και να φάει  γροθιά το κεφάλι η γραμματέας του Δημάρχου Σοφία Φάκου, όπως αναφέρουν στελέχη της Μαιζώνος.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για προσπάθεια  προπηλακισμού τους  από μέλη της δημοτικής αρχής.