190.000 πολίτες χρωστούν στο Δήμο

Σταγόνα στον ωκεανό αποτελεί ο αριθμός των δημοτών που έχουν προσέλθει στο Δήμο Πατρέων να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, καθώς από το σύνολο των 190.000 οφειλετών που χρωστούν συνολικά 65 εκατ. ευρώ μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση ρύθμισης 1.482 πολίτες για οφειλές ύψους 2.422.803 ευρώ.

Η αντιδημαρχία Διοίκησης και Οικονομικών με ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι η προθεσμία για τη ρύθμιση οφειλών λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2019, γι’ αυτό και καλεί όλους τους οφειλέτες να προσέλθουν στο Ταμείο του Δήμου ρυθμίζοντας με τη δυνατότητα δόσεων και απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην εφημερίδα «Γνώμη», ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών που προέρχονται από μισθώματα, από τέλη παρεπιδημούντων, από ΤΑΠ, από τέλη χρήσεως κοινοχρήστων χώρων, αλλά και από κλήσεις παλαιότερων ετών έχουν εκδηλώσει πολίτες που έχουν σχετικά μικρές οφειλές, ενώ την ίδια ώρα… αγνοούνται οι μεγαλοοφειλέτες και κυρίως, οι εκπρόσωποι των 145 επιχειρήσεων που λειτουργούσαν παλαιά «φεσώνοντας» τον Δήμο με 46 εκατ. ευρώ.