1000 οικογένειες στο Ρίο επί ποδός - Τους ζητούν επιστροφή χρημάτων

Σε κατάσταση αναβρασμού, που αναμένεται να πυροδοτήσει χιονοστιβάδα δυναμικών αντιδράσεων, βρίσκονται σχεδόν 1.000 οικογένειες στο Ρίο που αισθάνονται να βουλιάζουν στη δίνη του παραλογισμού και της αδικίας (το πρόβλημα αφορά και οικογένειες στις νότιες συνοικίες).

«Δώσαμε τις περιουσίες μας χωρίς καμιά διαμαρτυρία και αντίδραση, για να γίνουν τα έργα. Και τώρα κινδυνεύουμε να μας ζητήσουν και επιστροφή χρημάτων», επεσήμαναν στη πρώτη συγκέντρωσή τους, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Γεωργίου του Ρίου.

Μια συγκέντρωση που είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και οργανώθηκε τελευταία στιγμή!

Οι κάτοικοι του Ρίου φοβούνται πως τώρα …έρχεται και σειρά τους. Η ανησυχία έκδηλη, τόσο για τις εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν για τον δρόμο, και η απόφαση του Εφετείου (που έχει ήδη γίνει) θα ανακοινωθεί οσονούπω, όσο και για εκείνες που αποζημιώθηκαν για την κατασκευή του τρένου, από την ΕΡΓΟΣΕ.

Οι κάτοικοι τιου Ρίου αποφάσισαν συγκέντρωση υπογραφών διαμαρτυρίας, παράδοση ψηφισμάτων στον Δήμαρχο Πατρέων και τον Περιφερειάρχη, συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Πάτρας όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου.