Χωρίς σέρβις, τραπέζια, αλκοόλ και μουσική τα παραλιακά μαγαζιά εστίασης

«Όνειρο» θα παραμείνει και αυτό το Σαββατοκύριακο το service φαγητού και αλκοόλ στις παραλίες της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που πρέπει να τηρηθούν στα παραλιακά μαγαζιά- και που ισχύουν μέχρι τις 8 Ιουνίου - ούτε αυτό το σαββτοκύριακο θα λειτουργήσουν όπως ξέραμε και είχαμε συνηθίσει πριν την πανδημία.

Μπορεί οι επιχειρηματίες να περίμεναν πώς και πώς αυτό το Σαββατοκύριακο, που είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για να δουλέψουν, όμως ακόμα τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ που έχουν από χθες στα χέρια τους οι επιχειρηματίες στην εστίαση ακόμα και τα μαγαζιά που έχουν αδειοδοτηθεί δε θα λειτουργούν όπως ήξεραν.

Πιο συγκεκριμένα τα παραλιακά μαγαζιά μπορούν μεν να έχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, όμως πέρα από το μικρό τραπεζάκι που συνοδεύει την ξαπλώστρα δεν μπορούν να έχουν τραπέζια ώστε να σερβίρουν φαγητό και αλκοόλ. Γενικά δεν μπορούν να σερβίρουν ο,τιδήποτε αφού υποχρεούνται να λειτουργούν με τον τρόπο του take away.

Με βάση την απόφαση, ορίζεται ως ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας τα 40 άτομα, ενώ ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζονται τα 4 μέτρα, διασφαλίζοντας παράλληλα ως προς τις ανοικτές ομπρέλες κατ’ ελάχιστη απόσταση 1 μέτρο μεταξύ των περιμέτρων των σκιάστρων τους.