Χωρίς δημοτικά τέλη οι κάτοικοι Ξερόλακκας και Βιολογικού

Συνεχίζει να κερδίζει τις εντυώσειςη η παράταξη Πελετίδη στον Δήμο Πατρέων. Η σταθερή διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, για πλήρη απαλλαγή από δημοτικά τέλη, στις ζώνες γύρω από την Ξερόλακκα και τον Βιολογικό Καθαρισμό στις Ιτιές, έφερε αποτέλεσμα.

Εγκρίθηκε τελικά, μετά από αντίστοιχη προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση του Δήμου Πατρέων, η πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη στην περιοχή της Ξερόλακκας και του Βιολογικού Καθαρισμού, που ήταν και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή είχε αντιδράσει στην αρχική απόφαση της Αποκεντρωμένης να απορρίψει την απαλλαγή δημοτικών τελών για κατοίκους της Ξερόλακκας και του Βιολογικού, καθώς θεωρούσε αδικία να μην υιοθετείται μια τέτοια ρύθμιση, για περιοχές που, αποδεδειγμένα, δέχονται επιβάρυνση και όχληση.

Ανάλογη δικαίωση δεν βρήκε όμως η άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να επιβάλλει αυξημένο συντελεστή 4,5% ανά τ.μ. στη μεγάλη ιδιοκτησία και τις μεγάλες επιχειρήσεις, με λειτουργική επιφάνεια άνω των 6.000 τ.μ.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψε εκ νέου αυτή την απόφαση. Αυτό αποδεικνύει την πολιτική κατεύθυνση και της σημερινής κυβέρνησης, η οποία παρέχει απλόχερα φοροαπαλλαγές σε μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνοντας τον λογαριασμό για εξόφληση στα λαϊκά στρώμματα.