Χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών και στην Πάτρα

Εκατοντάδες γονείς προσήλθαν από τα ξημερώματα σήμερα στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου για να πάρουν τις σχετικές βεβαιώσεις για την εγγραφή των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς.
Οι εργαζόμενοι στον Κοινωνικό Οργανισμό (ΚΟΔΗΠ) προσπαθούν να ανταποκριθούν και να εξυπηρετήσουν όλους τους δικαιούχους. Μέχρι τώρα έχουν εξυπηρετηθεί 450 δικαιούχοι του προγράμματος ΕΣΠΑ.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την μαζική προσέλευση των δικαιούχων και που ενδεχομένως θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης γιατί από πέρυσι αυτή άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει μια θέση στις δομές για το παιδί του, ενώ ταυτόχρονα οι προσφερόμενες θέσεις στους δημοτικούς και ιδιωτικούς σταθμούς είναι λιγότερες από τις αιτήσεις.
Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν στο Δήμο μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, διαχειριστικής αρχής του προγράμματος, συνολικά 2774 αιτήσεις, 175 περισσότερες, συγκριτικά με πέρσι. Δεδομένου ότι, σήμερα στην περιοχή του Δήμου μας, οι προσφερόμενες θέσεις, από δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς, είναι 1956, προβλέπεται ότι, θα αποκλειστούν, από τις παραπάνω κοινωνικές δομές, περισσότερα από 800 παιδιά. Υπάρχει πιθανότητα ο αριθμός των παιδιών που θα μείνουν εκτός να είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού πολλές οικογένειες δεν κατέθεσαν αίτηση, επειδή δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα.