Χαρτονόμισμα από τα "λύτρα Μυλωνά" σε τράπεζα της πόλης

Σε υποκατάστημα τραπέζης στην Πάτρα, εντοπίστηκε χθες ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ, το οποίο αποτελούσε μέρος από τα λύτρα που είχαν δοθεί πριν από χρόνια, για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτης που επισκέφθηκε το τραπεζικό κατάστημα για να πληρώσει υποχρεώσή του, μαζί με άλλα χαρτονομίσματα κατέθεσε και ένα των 200 ευρώ το οποίο διαπιστώθηκε μέσω του ηλεκτρικού συστήματος, ότι προερχόταν από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ποσού 10,8 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι απαγωγείς του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά για να τον απελευθερώσουν το 2008.

Οι απαγωγείς με αρχηγό τον γνωστό κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα, κρατούσαν τον τέως πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης βιομηχανίας αλουμινίου στην Ελλάδα, όμηρο σε μονοκατοικία έξω από τη Θεσσαλονίκη. Τον άφησαν ελεύθερο μόνο μετά την καταβολή του αστρονομικού για την εποχή ποσού των 10,8 εκατ. ευρώ σε λύτρα

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα, μήπως εντοπίσει τη «διαδρομή» και την «πηγή»προέλευσης του χαρτονομίσματος των 200 ευρώ, αν και μετά από τόσα χρόνια, θεωρείται απίθανο να βρεθεί κάποια άκρη.