Φόβος και τρόμος τα αδέσποτα στο Πανεπιστήμιο - Εντάθηκαν τα περιστατικά

Στιγμές φόβου ζουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο λόγος δεν είναι τα μέλη κανενός Ρουβίκωνα και η δράση περιθωριακών στοιχείων, όπως συμβαίνει σε πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας, αλλά οι επιθέσεις που δέχονται από σκύλους (πιθανά φοβικούς) που ζουν στη γύρω περιοχή.

Τα περιστατικά έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, όπως δήλωσαν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σε ένα από αυτά, καθηγητής του ιδρύματος δέχθηκε την πολιορκία πέντε αδέσποτων, ένα από τα οποία του όρμησε από πίσω, αλλά ευτυχώς τον προστάτεψε το σακίδιο που είχε περασμένο στην πλάτη. Τελικά κατάφερε να μπει σε κλειστό χώρο του Πανεπιστημίου και να αποφύγει τα χειρότερα. Δεν είχαν όμως την ίδια τύχη δύο συνάδελφοί του από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, νωρίτερα το πρωί…

Ο πανεπιστημιακός ενημέρωσε εγγράφως τις πρυτανικές αρχές και τον Δήμο Πατρέων (που έχει την αρμοδιότητα από τον νόμο για τα αδέσποτα).

Εχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες που έστειλε την επιστολή στο Δήμο, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ούτε για την τιμή των όπλων. Σε αδρές γραμμές ενημέρωσε για το συμβάν και για το μέγεθος του προβλήματος και ζητούσε να ληφθούν μέτρα πριν γίνει κάτι για το οποίο θα μετανιώνουν όλοι εκ των υστέρων.