Φωτιά στα Συχαινά-Βούντενη

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που καίει από το βράδυ της Τετάρτης αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή της Βούντενης και των Συχαινών. Η εικόνα είναι καλύτερη, η φωτιά έχει περιοριστεί αυτή την ώρα, ωστόσο η μάχη των πυροσβεστών συνεχίζεται...

Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα καθώς Βούντενη, Συχαινά και Δραγώλενα είναι κατοικημένες περιοχές και η φωτιά έφτασε στα όριά τους, είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας Ν. Γυφτάκης. Η εικόνα είναι πλέον πολύ καλύτερη.

Η φωτιά αναπτύχθηκε μεταξύ του 2ου και του 3ου τούνελ της περιμετρικής οδού, πέρασε κάτω από τη γέφυρα και έκαψε τη γύρω αγροτοδασική έκταση. Η περιμετρική οδός, εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, πρόσθεσε.

Οι καπνοί έφθασαν μέχρι το κέντρο της Πάτρας και τα πύρινα μέτωπα ήταν ορατά και από τη Ναυπακτία.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και αναμένεται η συνδρομή από αέρος και με εναέρια μέσα. Οι αρχές εκτιμούν ότι εάν διατηρηθούν ήπιοι οι άνεμοι σε λίγες ώρες τα πύρινα μέτωπα θα έχουν οριοθετηθεί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Η φωτιά βρίσκεται πάνω από την περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ.

Κατόπιν εισηγήσεως της Πυροσβεστικής στο Συντονιστικό Όργανο που εποπτεύει της επιχείρησης κατάσβεσης, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού στα Συχαινά.