Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας Πάτρας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η  χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στα πλαίσια της συμμόρφωσης με τους υγειονομικούς κανόνες που έχουν θεσπισθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19, θα πρέπει να τονισθεί ότι στα νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα, να κρατούν τις ελάχιστες αποστάσεις του 1,5m και να τηρούν σχολαστικά την υγιεινή των χεριών τους. Επίσης οφείλουν να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών κατά τη διάρκεια διαγνωστικών εξετάσεων ή ιατρικών πράξεων, ώστε να μην διακινδυνέψει η ασφάλεια της υγειονομικής δομής, του προσωπικού αλλά και των ασθενών που την επισκέπτονται.

Τις τελευταίες ημέρες, σενάρια συνωμοσιολογίας και fake news έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «βομβαρδίζονται» από μηνύματα απαξίωσης της σοβαρότητας των κινδύνων της πανδημίας και τελικά κάποιοι τείνουν να αψηφούν τα μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας κατά της διάδοσης του ιού.

Τονίζεται ότι η μη τήρηση των μέτρων και ο απερίσκεπτος συνωστισμός ατόμων  πολύ σύντομα μπορεί να «γκρεμίσει» όλα αυτά που κτίστηκαν με πολύ μεγάλο κόπο, από όλους.

Η δημόσια υγεία και η οικονομική πορεία της χώρας θα εξαρτηθούν και από την ατομική ευθύνη του πολίτη. Κάθε ατομικό λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά σε όλους.

Τηρούμε τα μέτρα. Μένουμε ασφαλείς».