Υπολειτουργούν τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ στην Πάτρα

Με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται αντιμέτωποι δεκάδες εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ στην Πάτρα, με μεταπτυχιακά πάνω στην ειδίκευση τους, οι οποίοι όμως βρίσκονται αυτή τη στιγμή άνεργοι, όμηροι των προθέσεων της κυβέρνησης και του μνημονίου.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Από την 23/7 2.500 εκπαιδευτικοί 50 ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα καταργήθηκαν 3 σημαντικοί τομείς στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με αποτέλεσμα 20.000 μαθητές να χάσουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Σήμερα, μετά από 15 μήνες, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί σε κενές θέσεις, ενώ περισσότεροι από 1.600 εκπαιδευτικοί παραμένουν όμηροι σε διαθεσιμότητα, ορισμένοι και χωρίς μισθό από τις 22 Μαρτίου 2014.  Αρκετοί συνάδελφοί μας απειλούνται άμεσα με απόλυση. Η αγωνία τους παρατείνεται συνεχώς, ενώ θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτησή τους εδώ και επτά (7) μήνες.

Έτσι, μέχρι σήμερα, δεν έχει βρεθεί η λύση του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει εργασιακές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές επιπτώσεις στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Παρά το γεγονός ότι έχουμε επανειλημμένα συναντηθεί με τους αρμόδιους Υπουργούς (Παιδείας και Διοικ. Μεταρρύθμισης) για το θέμα αυτό, το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, χωρίς θετική λύση. 

Ζητάμε την πραγματοποίηση συνάντησης μαζί σας, όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα και να δοθούν θετικές λύσεις».