Υγειονομικό ναρκοπέδιο το λιμάνι δέχεται επίθεση από μετανάστες - Εισβάλλουν προκλητικά σε απαγορευμένους χώρους - Δεν εξετάζονται για κορωνοϊό

Επίθεση δέχονται οι μεταφορικές εταιρείες στο λιμάνι της Πάτρας από ομάδες αλλοδαπών που με σιδεροπρίονα κόβουν φράχτες και εισβάλλουν σε φορτηγά καταστρέφοντας εμπορεύματα. Χθες και σήμερα υπάλληλοι των εταιρειών και οδηγοί έβγαλαν δεκάδες μετανάστες μέσα από φορτηγά, αλλά το πρόβλημα έχει ξεφύγει εντελώς πια, λόγω της αδυναμίας του κράτους να προστατεύσει τους χώρους.

Η απόγνωση κυριαρχεί στους μεταφορείς και τις ναυτιλιακές εταιρείες αφού πέραν των καταστροφών, έχουμε και ύψιστο θέμα υγείας. Στα μπουλούκια των μεταναστών μπορεί να υπάρχουν φορείς του κορωνοϊού, που μολύνουν τους χώρους που "τρυπώνουν" αλλά πιθανόν και τους εργαζόμενους που τους βγάζουν έξω.

"Θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη φύλαξη" τονίζουν στο molonoti.gr στελέχη των μεταφορών προσθέτοντας ότι "στο λιμάνι πρέπει να υπαρχει και μόνιμη υγειονομική μονάδα ώστε να περνά από εξέταση ιού όσους κυκλοφορούν στους χώρους του παράνομα". Η ανησυχία τους είναι έκδηλη.

Σε πρόσφατη ανάρτησή μας είχαμε περιγράψει τις καταθλιπτικές αλλά και ανησυχητικες εικόνες στο Νέο Λιμένα της Πάτρας όπου από τη μια υπάρχει πλέον μια ελάχιστη κίνηση αλλά από την άλλη, μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, δεκάδες μετανάστες περιφέρονται και προσπαθούν να εισέλθουν στα φορτηγά οχήματα.

Η κατασταση τώρα έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού οι μετανάστες έχουν αποθρασυνθεί και γίνονται όλο και περισσότεροι χωρίς να παίρνονται μέτρα. Τι λένε οι υγειονομικές αρχές και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Τέλος πρέπει να θυμίσουμε ότι: 

α) Μόνη λύση είναι ο εγκλωβισμός όλων των μεταναστών και η μεταφορά τους σε δομές όπως έγινε επί Βίτσα. Τώρα και για να ελεγχθούν υγειονομικά.

β) Ότι το κράτος διέθεσε 1,5 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει γυάλινο φράχτη που θα εμποδίζει την προσέλευση μεταναστών αλλά ο φράχτης είναι με... εισόδους. Πέταξαν αυτά τα χήματα  χωρίς λόγο; Δείτε την φωτό: Μεταναστής περνά από τον... φράχτη λες και δεν υπάρχει!

Φορείς των μεταφορικών εταιρειών πάντως απαιτούν ανήσυχοι, "τουλάχιστον την ώρα των πλοίων το λιμάνι να φυλάσσεται και να μην είναι υγειονομικό ναρκοπέδιο".