Τριήμερο ΚΝΕ με Κουτσούμπα στον Μόλο

«Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα, που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά!». Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιείται το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στην Πάτρα και την Δυτική Αχαΐα, που ξεκινά σήμερα Παρασκευή 6 και συνεχίζεται το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου.

Η διήμερη κατασκήνωση της ΚΝΕ λειτουργεί από χθες στον Αλισσό, ενώ η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει σήμερα στις 8:00 το απόγευμα στην Πάτρα, με ομιλητή τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Η παιδική κατασκήνωση που θα στηθεί στον Αλισσό, λειτουργεί για 6η συνεχή χρονιά, ώστε νέοι της ΚΝΕ από όλη τη χώρα να σμίξουν για άλλη μια χρονιά, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το αίτημα «καμία αλλαγή των συνόρων στην περιοχή μας και των συνθηκών που τα καθορίζουν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου:

Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιούλη:

>Εναρξη Αθλητικών Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, ποδοσφαίρου και βόλεϊ στον Αλισσό,

>20.00 στον Μόλο στην Πάτρα η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα,

>22.30 επίδειξη χορού από τη Χορευτική Ομάδα του Δήμου Πάτρας και

>23.00 γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια με το συγκρότημα «Της Γης ανάσα».

Αύριο, Σάββατο 7 Ιούλη:

>10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα,

>18.00 συζήτηση «Η ίδρυση και η δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)» (Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και Σήφης Κωτσαντής, στέλεχος του Κόμματος),

>21.00 Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα και βίντεο με θέμα τα 50 χρόνια της ΚΝΕ,

>22.30 Συναυλία με τους Kollektiva και τους Rebellion Connexion και

>23.30 Λαϊκό γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 8 Ιούλη,

>10.00 Επίσκεψη στο Μουσείο «Ν. Μπελογιάννης» και

>η τελική φάση των Αθλητικών Τουρνουά και βράβευση των νικητών.

Παράλληλα, στον χώρο του Διημέρου θα λειτουργεί μαθητικό στέκι και θα υπάρχουν ξεχωριστές δραστηριότητες για τους μαθητές, όπως παιχνίδι αποστολών και γρίφων. Επίσης, στον χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», με επιλεγμένους τίτλους, αλλά και προσφορές σε πολιτικά βιβλία, ειδικά για το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.