Το σώμα των ελεγκτών «καθάρισε» την «παρανομία» μιας βιτρίνας 50 εκατοστών!

Στην χώρα των θαυμάτων, τα πάντα  μπορεί να συμβούν: Ακόμη και η …κινητοποίηση των υπηρεσιών για τη βιτρίνα ενός συνοικιακού μικρομάγαζου στη διασταύρωση Ευβοίας και Παπαναστασίου, την ώρα που η αυθαιρεσία στήνει χορό σε γλέντι τρικούβερτο με τρανταχτά παραδείγματα εντός του κέντρου της πόλης και δίχως φυσικά να ενοχλείται κανείς.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το μικρό μαγαζάκι με τα εσώρουχα, διατηρούσε μια κινητή βιτρίνα πλάτους 50 cm η οποία εφαπτόταν στον τοίχο του, επί 18 συναπτά έτη. Ήταν μάλιστα και από τις αγαπημένες «πινελιές» στη γειτονιά, καθώς η ιδιοκτήτρια τη στόλιζε ανάλογα με τις γιορτές και τις εποχές.

Μπροστά ακριβώς από αυτή τη βιτρίνα, στα πλαϊνά του καταστήματος, βρίσκεται ένα μικρό χωμάτινο οικόπεδο, (στο οποίο χωράει περίπου ένα με ενάμιση αμάξι και το οποίο το μόνο που προσφέρει είναι λάσπες το χειμώνα και σκόνη το καλοκαίρι). Λίγο παραπέρα ένα πεζοδρόμιο από το οποίο διέρχονται οι πεζοί.

Ξαφνικά, έφτασε στη γειτονιά σώμα ελεγκτών, το οποίο ανέλαβε να «καθαρίσει» τον τόπο από την παρανομία, κατόπιν μιας ανώνυμης καταγγελίας.

Το αστείο του πράγματος είναι η διαπίστωση του σώματος των ελεγκτών βάση της οποίας αυτή η «καραμπινάτη» παρανομία έπρεπε να εκλείψει καθώς εμπόδιζε την διέλευση  των πεζών (αν και το  πεζοδρόμιο βρίσκεται κάτι μέτρα πιο μακριά), ενώ έχουμε να κάνουμε με καταπάτηση …χωραφιού (!), γεγονός ανεπίτρεπτον.

Η βιτρίνα βεβαίως των 50 cm «έβλεπε» σε έκταση που κανείς δεν ξέρει σε ποιόν ανήκει και η οποία επί 18 χρόνια δεν είχε ενοχλήσει κανέναν.

Τελικώς μετά τον έλεγχο του σώματος των ελεγκτών, η βιτρίνα κατεδαφίστηκε και η νομιμότητα επανήλθε, έτσι για να μην νομίζουμε ότι ζούμε σε κανένα κράτος με έλλειμμα στον μηχανισμό απόδοσης δικαίου.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της πόλης τα τραπεζοκαθίσματα στήνουν χορό και κλείνουν δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς να κινδυνεύουν από ανάλογα ξηλώματα.

Το ξήλωμα της βιτρίνας πάντως έχει γίνει θέμα συζήτησης στη γειτονιά, κάτι εν είδει ανεκδότου για την «κάθαρση» που επήλθε, ενώ οι εικασίες για αυτόν που απευθύνθηκε στις υπηρεσίες δίνουν και παίρνουν, με όλα τα συναφή «γαλλικά» που μπορούν να ακολουθούν.