Το "Σχολείο Εν Κινήσει" ζητάει εθελοντές δασκάλους για το σχολείο προσφύγων

Κάλεσμα σε εθελοντές δασκάλους και εκπαιδευτικούς απευθύνει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών για να βοηθήσουν την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει για το "Σχολείο Εν Κινήσει".

Το κάλεσμα της Κίνησης αναφέρει τα εξής: 

"Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών να καλύψει τις ανάγκες του «Σχολείου Εν Κινήσει» προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σε πρόσφυγες και μετανάστες. Χρειαζόμαστε εθελοντές δασκάλους για την εκμάθηση των ελληνικών ως δεύτερη γλώσσα. Κάθε διαθέσιμος χρόνος που θα θελήσει να προσφέρει κάποιος ως δάσκαλος είναι πολύτιμος για κάθε μαθητή μας.

Το «Σχολείο Εν Κινήσει» λειτουργεί από το 2008 με τμήματα ελληνικών και αγγλικών (αρχαρίων και προχωρημένων), με βασικό στόχο την αποδοχή των Προσφύγων και Μεταναστών/-στριών στην κοινωνία. Στο έργο μας αυτό στηριζόμαστε σε εθελοντές διδάσκοντες ελληνικών και αγγλικών.

Για κάθε μαθητή επιδιώκουμε όχι μόνο να επικοινωνεί στοιχειωδώς, αλλά να μπορεί να ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και να του δοθεί η δυνατότητα σπουδών. Ήδη μαθητές μας φοιτούν στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και στο νυχτερινό λύκειο όπου προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες.

Το στέκι της Κίνησης, παράλληλα με τα μαθήματα, λειτουργεί και σαν χώρος κοινωνικοποίησης, ενδυνάμωσης, αλλά και ελεύθερης ανταλλαγής ιδεών, σκέψεων και απόψεων μεταξύ όλων όσων θεωρούν τη διαφορετικότητα πλεονέκτημα και όχι πρόβλημα.

Ένας χώρος που επιβεβαιώνει ότι ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το φύλο, την θρησκεία και οποιαδήποτε κοινωνικό-πολιτιστική διαφοροποίηση, τα προβλήματα και οι ανάγκες των ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν στην προσφυγιά από τις χώρες τους, είναι ΚΟΙΝΑ και η οποιαδήποτε προσέγγιση για λύση αυτών των προβλημάτων μπορεί να γίνει μόνο μέσω συλλογικής δράσης".