Το Πανεπιστήμιο τιμά τον Γ. Χρυσολούρη

Σήμερα Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών "Οδυσσέας Ελύτης", θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Γεωργίου Μ. Χρυσολούρη, για την προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο κ. Χρυσολούρης γεννήθηκε στον Πειραιάκαι είναι γιος του βιομήχανου Μάριου Χρυσολούρη. Θείος του ήταν ο Σ. Χρυσολούρης, βιομήχανος και εκδότης του περιοδικού "Σύγχρονα Θέματα". Σπούδασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο απ'όπου αποφοίτησε το 1975.

Αναγορεύθηκε διδάκτωρ μηχανικής του Πανεπιστημίου του Ανόβερο . Το  1980εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία ερευνητικής ομάδας σχετικά με την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων και τον αυτοσματισμό σε βιομηχανικές εφαρμογές στο MIT διδάσκοντας παράλληλα ως καθηγητής θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1993.

Το ίδιο έτος εξελέγη τακτικός καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει συγγράψει επιστημονικές μελέτες και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 400 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Το 1986 τιμήθηκε με το βραβείο "Young Outstanding Manufacturing Engineer" του SME ενώ το 2001 με το Μετάλλιο Έρευνας Frederick W. Taylor.

Υπήρξε σύμβουλος σε επιχειρήσεις όπως στην Ford την Boeing, την Kodak κ.α. Τον Ιανουάριο του 1988 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και τον Δεκέμβριο του 1998 οπότε και παραιτήθηκε.