Το ΝΑΤΟ από το 1987 είχε προειδοποιήσει για την ακαταλληλότητα του βλήματος, που σκότωσε τον 19χρονο Πατρινό

Στη Βουλή κατατίθεται το επίμαχο έγγραφο του ΝΑΤΟ, στο οποίο γίνεται σαφές με κατηγορηματικό τρόπο ότι το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στη μοιραία άσκηση, στην οποία έχασαν την ζωή τους τρία παλικάρια του στρατού, μεταξύ των οποίων και ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος, "δεν πληροί καμία από τις διατάξεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ".

Το συγκεκριμένο έγγραφο, που είναι κοινοποιημένο από το 1987(!), όπως αποδείχθηκε δεν είχε ληφθεί υπ' όψιν από ...την Ελλάδα, που υποτίμησε τις ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και έτσι οδηγηθήκαμε στην τραγωδία.

Σε ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, κάνει λόγο για «ακατάλληλα βλήματα και πυροσωλήνες οδηγούν σε νεκρούς ήρωες. Το βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στη μοιραία άσκηση δεν πληροί καμία από τις διατάξεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα, ο βουλευτής ζητά να απαντήσουν ευθέως οι αρμόδιοι για το αν είχε τηρηθεί η διαδικασία συντήρησης στα συγκεκριμένα βλήματα και αν ολοκληρώθηκε η μυστική προανάκριση και πραγματογνωμοσύνη που διενεργείται αρμοδίως, ενώ μιλά και για την φορολόγηση στα χρήματα που δόθηκαν στην οικογένεια του θύματος.