Το "Α΄Συνέδριο ΟΗΕ" διοργανώνουν τα Αρσάκεια στην Πάτρα

Στις θέσεις των διπλωματών θα καθίσουν 350 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και θα συζητήσουν κρίσιμα ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
Η διοργάνωση του 1oυ Διεθνούς Συνεδρίου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών γίνεται με πρωτοβουλία των Αρσακείων Σχολείων Πατρών και θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Φεβρουαρίου στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών.
Είναι το πρώτο Διεθνές Συνέδριο προσομείωσης που διοργανώνεται στην Πελοπόννησο κι ως εκ τούτου έχει μία ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού μιλάμε για φιλοξενία 400 ατόμων.
Στην προετοιμασία συμμετείχαν οι καθηγητές μας και οι μαθητές των Αρσακείων. Ελπίζουμε η πόλη, που έχει πολλά οφέλη από την τριήμερη παραμονή των εκατοντάδων συμμετεχόντων, να αγκαλιάσει αυτή τη διοργάνωση.
Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι το προσφυγικό και η μετανάστευση. Τα επιμέρους θέματα είναι οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής φύσεως. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική. Ετσι, όπως τόνισαν οι διοργανωτές, οι μαθητές βελτιώνουν τις ρητορικές τους ικανότητες, τελειοποιούν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, μαθαίνουν να σέβονται τον συνομιλητή και αποδέχονται τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.