Το… «patrexit» είναι εδώ!

Το γύρο της Ελλάδας έκανε, και μάλιστα επί μέρες, η αποκαθήλωση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το δημαρχείο της Πάτρας.

Η συγκεκριμένη κίνηση της «κόκκινης» δημοτικής Αρχής σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ωστόσο το πιο εύστοχο σχόλιο, και με διαφορά, ήρθε από την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία έγραψε χαρακτηριστικά:

«Μονομερώς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης τέθηκε η Πάτρα! Με μικρή διάθεση υπερβολής εκ μέρους μας η είδηση από την αχαϊκή πρωτεύουσα – σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης – αναφέρει ότι με απόφαση του προσκείμενου στο ΚΚΕ δημάρχου, Κώστα Πελετίδη, αποκαθηλώθηκε από το δημαρχείο η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πολιτικό πλαίσιο της ενέργειας εξήγησε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας ότι «η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σύμβολο μισητό για τον λαό γιατί η Ε.Ε. στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των λαών όλης της Ευρώπης και η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτήν αποτελεί την πηγή της κακοδαιμονίας που δέρνει τη χώρα και τον λαό».

Συμπέρασμα; Μπορεί να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να αποφύγουμε το «grexit», αλλά τελικά δεν αποφύγαμε το «patrexit», χάρη στο λαοπρόβλητο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη (φωτό)! Ψέματα;