Τον Φεβρουάριο με προαστιακό στην Κάτω Αχαΐα

Στις… ράγες μπαίνει ο προαστιακός από την Πάτρα έως την Κ. Αχαΐα, με τις πληροφορίες  να κάνουν λόγο για την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, με πιθανότερη ημέρα τη Δευτέρα 3 του μήνα.

Ένα έργο που προεκλογικά πολυδιαφημίστηκε, με δοκιμαστικά μάλιστα δρομολόγια, χωρίς ωστόσο οι συνθήκες να ήταν ώριμες παρά τις υποσχέσεις για έναρξη των δρομολογίων αρχές του καλοκαιριού, προετοιμάζεται να δοθεί στους πολίτες.

Όπως επιβεβαιώνει ο Αχαιός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλος, το θέμα λύνεται. Τα δρομολόγια σταδιακά θα αυξηθούν, με φόντο το καλοκαίρι, αφού τότε η ζήτηση θα είναι ακόμη πιο μεγάλη.

Όλα είναι προγραμματισμένα, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανάβει κι αυτή το «πράσινο φώς». Οι συρμοί, οι μηχανοδηγοί, ο καθαρισμός των ραγών, οι σταθμοί κατά μήκος της διαδρομής.

Η τοποθέτηση των αυτόματων συστημάτων ισόπεδης διάβασης θα ολοκληρωθεί στις περιοχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως η Παραλία.

Η γραμμή, συνολικού μήκους γραμμών 20,8 χλμ, ξεκινά από τον Άγιο Ανδρέα και τερματίζει στον σταθμό της Κ. Αχαϊας.

Οι προγραμματισμένες -έως ώρας- στάσεις θα είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος (Ιτιές), Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Καμίνια, Τσουκαλέικα, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.