Τι λέει η διεύθυνση του Κωνσταντοπουλείου για τον σουγιά που έβγαλε τρόφιμος

Ενα πρωτοφανές, για το συγκεκριμένο ίδρυμα, γεγονός τάραξε προ ημερών το ήρεμο κλίμα του Κωνσταντοπουλείου Οίκου Ευγηρίας. Η έντονη λογομαχία μεταξύ δύο φιλοξενούμενων είχε ως αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να χρησιμοποιήσει μαχαίρι που είχε πάνω του και να τραυματίσει τον άλλο.

Ο διοικητικός διευθυντής του Κωνσταντοπουλείου, Γεώργιος Σολωμός  εξήγησε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό στο οποίο πρωταγωνίστησαν, όχι τα άτομα τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Ευγηρείο, αλλά άτομα άστεγα και εγκαταλελειμμένα από τις οικογένειές τους, ηλικίας 64 - 70 ετών, τα οποία για καθαρά κοινωνικούς λόγους κλήθηκε να περιθάλψει το Κωνσταντοπούλειο.

«Είναι μία κοινωνική παροχή προς άστεγους, ανασφάλιστους και μοναχικούς ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 8 άτομα τα οποία ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αντιλαμβάνεστε ότι ο τρόπος ζωής τους δεν ήταν ομαλός και κατά συνέπεια μπορούν να εκδηλώσουν και κάποια επιθετικότητα. Αυτό συνέβη μεταξύ δύο φιλοξενούμενών μας οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και στη συνέχεια ο ένας χτύπησε τον άλλο στο πρόσωπο, ευτυχώς όμως ελαφρά. Το προσωπικό μας παρενέβη άμεσα κι έτσι το περιστατικό έληξε πριν επεκταθεί»ς είπε ο κ. Σολωμός.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Παράλληλα έχει απομακρυνθεί από το Κωνσταντοπούλειο.