Τι κατήγγειλε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακός - Σήμερα το "Καραβάνι της Υγείας"

Με μπλοκάκια και ελαστικές σχέσεις εργασίες επιχειρεί το υπουργείο Υγείας να καλύψει τις χιλιάδες κενές θέσεις γιατρών, νοσηλευΤών και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας πνέει τα λοίσθια με Κέντρα Υγείας, στη Δυτική Ελλάδα, να λειτουργούν μόλις με μία νοσηλεύτρια.

Τη διαμαρτυρία της για όλες της δυσλειτουργίες του συστήματος εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία σήμερα υλοποιεί το Καραβάνι της Υγείας στη Δυτική Ελλάδα έχοντας στο επίκεντρο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου και αναδείχτηκαν τα επείγοντα ζητήματα της δημόσιας περίθαλψης.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ

«Είμαστε εργαζόμενες που συντηρούμε τις οικογένειές μας. Αλλά πώς να το κάνουμε αυτό όταν είμαστε απλήρωτες για επτά μήνες; Υπάρχουν μανάδες που αναγκάστηκαν να κόψουν τα παιδιά τους από τα φροντιστήρια. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο το πρωί» ανέφερε εργαζόμενη στη σίτιση του νοσοκομείου Αρτας.

Συνάδελφός της πρόσθεσε: «Πώς είναι δυνατόν το κράτος να οφείλει βασικό μισθό σε εργαζόμενους τους οποίους μάλιστα έχει με τετράωρη απασχόληση. Αυτά δεν τα κάνουν ούτε τα διάφορα συνεργεία που αναλαμβάνουν εργολαβίες».