Τι θα δούμε στην έναρξη του Καρναβαλιού

Λίγες ημέρες μάς χωρίζουν από τη στιγμή που θα δοθεί το επίσημο σύνθημα για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, όπως είθισται άλλωστε τα τελευταία χρόνια, η πλατεία Γεωργίου για μια ακόμη φορά θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης του θεσμού.

Θα έχει προηγηθεί η διήμερη περιοδεία του τελάλη στους δρόμους της Πάτρας που θα προαναγγέλλει, κατά το καθιερωμένο τελετουργικό, την έναρξη των εκδηλώσεων, γυρνώντας στο κέντρο και στις συνοικίες με το μουσικό άρμα και καλώντας τους Πατρινούς να δώσουν το παρών.

Τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις» και στο πλαίσιο αυτό θα κινηθεί και η τελετή έναρξης, τη σκηνοθεσία της οποίας έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Σταύρος Τσακίρης.

Στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι άνθρωποι της Πάτρας καθώς και οι καλλιτέχνες της. Αλλωστε, αν θυμηθεί κανείς την προ λίγων μηνών συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Τσακίρη, στην οποία είχε σημειώσει πως στόχος του είναι να είναι ανθρωποκεντρικός αλλά και πατρινοκεντρικός, αυτό ήταν κάτι που θα έπρεπε να το περιμένουμε, επεκτείνοντας την φιλοσοφία του για το ΔΗΠΕΘΕ και στην τελετή έναρξης.

Ετσι στα δύο πατάρια που θα στηθούν στην πλατεία Γεωργίου, θα «παρελάσει» η ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού, με επίκεντρο όμως τον άνθρωπο, αυτόν δηλαδή που τη δημιουργεί.