Τι είπε στους επιχειρηματίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα «σχέδιο έντιμης αλήθειας» με τους επιχειρηματίες. Εξήγγειλε τριπλό σχέδιο για τη χώρα, με λιγότερους φόρους και περισσότερη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, από τις οποίες όμως, ζήτησε επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Πριν την βραδινή εκδήλωση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στις δηλώσεις του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «τραγέλαφο» την κυβέρνηση, τονίζοντας πως το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας».

Τόνισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος «έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία» ενώ επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές «το συντομότερο δυνατόν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που της επιβλήθηκαν εξαιρετικά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία, όπως πρόσθεσε, αποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτό καθαρή έξοδος δεν είναι σε καμία περίπτωση», τόνισε. Σημείωσε, δε, ότι η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν είναι αρκετή, καθώς «χρειάζεται πολιτική αλλαγή».

Έκανε επίσης λόγο για «γραφική προσπάθεια να παρουσιάσουν εμένα ως ακροδεξιό ενώ κυβερνούν με την ακροδεξιά» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα μετά τα μνημόνια, ας "ξε-ψηφίσει" ο ίδιος τα 5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα τα οποία ψήφισε. Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε», τόνισε.

Ανέφερε επιπλέον ότι οι επόμενες εκλογές «δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας μας. Οι επόμενες εκλογές αφορούν και την πορεία της Δημοκρατίας μας. Η κυβέρνηση συνομιλεί σταθερά με ένα παρακράτος το οποίο η ίδια δυστυχώς συντηρεί».

Σε ερώτηση για τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση έπειτα από δημοσιεύματα που αφορούν επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι συναντήθηκε μια φορά, προτού να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος, με το εν λόγω διευθυντικό στέλεχος της Novartis. Με αυτή την αφορμή έκανε λόγο για «παρακρατικές» μεθόδους και προκλητικότατες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, που οδηγούν σε υποχώρηση του κράτους δικαίου.