ΤΖΑΝΑΚΟΣ: Ο Πελετίδης βλέπει τον Δήμο… κομματικό λάφυρο - Τι πρέπει να γίνει

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πάτρα: Η δική μας Πόλη» κ. Νίκος Τζανάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν θα επιτρέψουμε η Πάτρα να θυσιαστεί σε κομματικές διαμάχες. Ας πάρουν το μήνυμα όσοι απεργάζονται κάτι τέτοιο κι ας επικεντρωθούν στις προτάσεις για τα άλυτα προβλήματα της πόλης. Η Πάτρα, δεν θα γίνει κομματικό λάφυρο, ούτε «διαπραγματευτικό χαρτί»σε προσωπικά ή κομματικά παιγνίδια.Όσοι οραματιζόμαστε την πόλη που αξίζουν οι Πατρινοί, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως μερίδα της προεκλογικής τακτικής επικεντρώνεται στα παραπάνω και απέχει από τις καθαρές προτάσεις για το τι πρέπει και τι μπορεί να αλλάξει στην πόλη.

Το διαπιστώσαμε άλλωστε και προσφάτως, στην ομολογουμένως απογοητευτική ομιλία του Δημάρχου Πατρέων ο οποίος έδωσε ξανά το μονότονο πολιτικό του στίγμα που σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με την ανάγκη της πόλης μας, να βρει τον βηματισμό της στις νέες προκλήσεις της κοινωνίας και της οικονομίας.Ο κ. Πελετίδης ανέπτυξε μια ομιλία βουλευτή αλλά όχι Δημάρχου, με την οποία παραδέχεται φανερά πως η θέση του παρέχει κομματικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι πολυάριθμες ανάγκες των δημοτών να έχουν εγκαταλειφθεί πλήρως.

Αναφέρεται διαρκώς (στην ουσία… διαφημίζει) στην πολιτική στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων, ξεχνώντας πως δεν έχει την αποκλειστικότητα – ιδιοκτησία στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων.

Η αποστολή του Δημάρχου, εκτός από τονα έχει(και σωστά) κοινωνικό πρόσωπο και να αφουγκράζεται τα προβλήματα των οικονομικά αδυνάτων, είναι να εξασφαλίζει διεξόδους και προοπτικές στην τοπική κοινωνία συνολικά,ώστε οι «αδύναμοι» να μπορούν να γίνουν «δυνατοί», να μην εξαρτώνται από συσσίτια, ούτε να τσαλαπατιέται η αξιοπρέπειά τους μετατρεπόμενοι σε αντικείμενο διαφήμισης για… κομματικά οφέλη !

Η δική μας πολιτική, και αυτή θα υπερασπιστούμε, θεωρεί πως ο Δήμαρχος έχει χρέος, εκτός των παραπάνω, να στηρίξει και να κινητοποιήσει :

  • τον παραγωγικό ιστό της πόλης και όσους σε ένα αντίξοο οικονομικό περιβάλλον τολμούν και επιχειρούν θέλοντας να παράξουν στην πόλη
  • το επιστημονικό προσωπικό, που δεν αξιοποιείται αλλά βρίσκεται παραγκωνισμένο
  • το δυναμικό που μπορεί να δώσει πνοή στον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Ο επόμενος Δήμαρχος της Πάτρας οφείλει να σχεδιάσει την ταυτότητα της πόλης για τα επόμενα 50 χρόνια και να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία!Εμείς, ως «Πάτρα : Η δική μας πόλη» καταθέτουμε καθημερινά , σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δημότη , τις ρεαλιστικές προτάσεις μας. 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ καιΜΠΟΡΟΥΜΕ να φτιάξουμε την πόλη που θα ανοίξει επιτέλους τους ορίζοντες στις νέες και στους νέους μας. Χωρίς μαγικά ραβδιά και σωτήρες, αλλά με εφόδιο την γνώση και την αγάπη μας για τον τόπο που ζούμε, θα εργαστούμε όλοι μαζί για μια Πάτρα χωρίς αποκλεισμούς και ιδεοληψίες.

Για μια Πάτρα που αξίζουν οι Πατρινοί!».