Τα οφέλη των Παράκτιων Μεσογειακών

Σχεδόν 2.500  άτομα αναμένεται να έρθουν στην Πάτρα λόγω των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα στο τέλος του καλοκαιριού.  

Πρόκειται για αθλητές των αποστολών και των ομάδων που θα πάρουν μέρος σε κάθε αγώνισμα της διοργάνωσης, διαιτητές, μέλη επιτροπών και δεκάδες ακόμα άτομα που αποτελούν κομμάτια αυτού του διεθνούς και πολύχρωμου παζλ που θα δώσει έναν άλλο ρυθμό στην πόλη μας, βγάζοντας την από την καθημερινότητα της.

Σκοπός της διοργάνωσης, πέρα από το θέαμα που θα προσφέρει στους Πατρινούς, είναι να φέρει κόσμο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Κόσμο που δεν έχει να κάνει μόνο με τους αθλητές των ομάδων, αλλά και γενικότερα με τουρίστες και επισκέπτες που θα έρθουν στην πόλη μόνο και μόνο για αυτή τη διοργάνωση.

Το αν ο σκοπός αυτός επιτευχθεί, κάτι που σίγουρα θα συμβάλει στην επιτυχία των Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα και στο κύρος που θα δώσουν στην πόλη, είναι κάτι που θα φανεί στη πορεία.

Το δεδομένο για την ώρα είναι ότι ο αριθμός των συμμετοχών, των ομάδων δηλαδή που θα πάρουν μέρος στα αγωνίσματα, είναι αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν που είχε φιλοξενήσει η Πεσκάρα, πριν από λίγα χρόνια.

Οι αθλητές, όπως μάθαμε, δεν θα φιλοξενηθούν μόνο στα ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά κάποιοι από αυτούς σε ξενοδοχειακές μονάδες της γύρω περιοχής, στην Αιγιάλεια, στο Αντίρριο και στην Δυτική Αχαΐα.