Τα μηχανήματα «τρελάθηκαν»! Τα πλαστά 50ευρα που όμως είναι γνήσια

Τα μηχανήματα …τρελάθηκαν και δεν περνάνε τα χαρτονομίσματα ακόμη και αν αυτά είναι ορίτζιναλ κάτι που πέραν των άλλων φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού. Αποτέλεσμα είναι να μένουν πολλοί Πατρινοί με τα πενηντάευρα στο χέρι και να κοιτάζουν έκπληκτοι τον υπεύθυνο του καταστήματος να τους λέει  ότι το χρήμα δεν περνάει και άρα δεν μπορούν να γίνουν αγορές ή να πληρωθούν εισιτήρια.

Και μιας και μιλάμε για 50 ευρα, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν κάποιος έχει μαζί του εκτός από το …πορτοκαλί νόμισμα και κάτι άλλο για να τα βολέψει.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση Πατρινιάς η οποία ταξίδευε με το πλοίο της  γραμμής Κυλλήνη- Ζάκυνθος και όταν προσπάθησε να πληρώσει την ενημέρωσαν ότι το πενηντάευρο ήταν μαϊμού και δεν περνούσε από το μηχάνημα- ανιχνευτή.

Μόλις έφτασε στη Ζάκυνθο, ανακάλυψε ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζε και με τα άλλα τρια πενηντάευρα που είχε μαζί της. Κοινώς βρέθηκε χωρίς χρήμα στο νησί και δεν είχε πώς να κινηθεί.

Όταν επέστρεψε κακήν κακώς στην Πάτρα, πήρε τα ύποπτα πενηντάευρα και τα πήγε στην τράπεζα από τον υπάλληλο της οποίας άκουσε έκπληκτη ότι δεν ήταν πλαστά, αλλά ότι πρόκειται για παλιάς κοπής χαρτονομίσματα, τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τα καινούργια μηχανήματα.

Μάλιστα, όπως ενημερώθηκε, το πρόβλημα είναι γενικευμένο και έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς συναλλασσόμενους που βρίσκονται με το 50 ευρω στο χέρι και κλαίνε την κακή τους την τύχη για το γεγονός ότι κάποιος επιτήδειος τους γέμισε με πλαστά.

Πρόσφατο μάλιστα είναι το παράδειγμα συναλλαγής γνωστής Πατρινιάς η οποία έβγαλε 50 ευρω να πληρώσει σε κεντρικό περίπτερο της Πάτρας αλλά το μηχάνημα το «πέταξε» ως ανεπιθύμητο, για να το επικυρώσει ως …αθώο λίγο αργότερα η τράπεζα.

Οπότε αν βρεθείτε με  ένα, δύο, ή περισσότερα 50ευρα που σας τα επιστρέφουν ως μαϊμούδες, μην αρχίσετε τον θρήνο. Κάντε μια βόλτα από την τράπεζα.