Τα κοινόχρηστα ποδήλατα κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους

Δειλά – δειλά ο Δήμος της Πάτρας ξαναβάζει τα κοινόχρηστα ποδήλατα στην καθημερινότητα των κατοίκων του κέντρου της πόλης. Μετά την οδυνηρή εμπειρία της προηγούμενης περιόδου, όπου το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων, στιγματίστηκε από κλοπές και εκτεταμένους βανδαλισμούς των ποδηλάτων, η δημοτική Αρχή προχωρά πιο συντηρητικά στην εφαρμογή του συστήματος, το οποίο είχε αγκαλιαστεί από τους Πατρινούς.

Υπενθυμίζουμε ότι, μέσω του έργου CIELO, εγκαταστάθηκε τον Μάιο του 2016, το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων με πέντε σταθμούς και 30 ποδήλατα, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια, λειτούργησαν συνολικά 11 σταθμοί με 70 ποδήλατα.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς κι ενώ το σύστημα είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων πολιτών, αφού ο αριθμός των κατόχων καρτών είχε φτάσει τις 1.300, κάποιοι, άρχισαν συστηματικά να προκαλούν καταστροφές και βανδαλισμούς, με αποτέλεσμα να καταστραφούν σχεδόν όλα τα ποδήλατα.

Μάλιστα, δεν αρκέστηκαν στην καταστροφή ποδηλάτων και σταθμών, αλλά πέταξαν και δύο ποδήλατα στη θάλασσα, τα οποία περιμαζεύτηκαν και αποκαταστάθηκαν οι φθορές τους. Το συνολικό κόστος της αποκατάστασης των ζημιών έφτασε τις 70.000 ευρώ.

Το τελευταίο διάστημα τα κοινόχρηστα ποδήλατα, επιδιορθωμένα πλέον, επιστρέφουν στους σταθμούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη διάθεση του κοινού, περί τα 50 ποδήλατα, σε εννέα σταθμούς, με την προοπτική τα ποδήλατα να γίνουν εξήντα και να λειτουργήσουν και οι 11 σταθμοί, οι οποίοι είναι:

Νότιο Λιμάνι, πάρκινγκ «Γ. Καλεντζιώτη», Τριών Ναυάρχων και Μαιζώνος, Τριών Συμμάχων, πλατεία Γεωργίου, πλατεία Όλγας, πλατεία Καποδίστρια, 28ηςΟκτωβρίου, Ψηλαλώνια, Αγορά Αργύρη, και στον σταθμό υποδοχής «Κανελλόπουλος».

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν από το Δήμο Πατρέων πέντε info kiosk, για την ενημέρωση των κατοίκων αναφορικά με το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων, στον Νότιο Λιμάνι, στο πάρκιν «Γ. Καλεντζιώτης», στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στην πλατεία Γεωργίου και έξω από την Αγορά Αργύρη.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΚΠ Πάτρας υπάρχουν στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας: patras-bikes.gr