Τα έργα ύδρευσης και οι σχεδιασμοί του Δήμου για το Ρίο

Η κρατική χρηματοδότηση, έχει συρρικνωθεί σε ποσοστό περίπου 30%, ενώ τα δημοτικά τέλη έχουν αυξηθεί και αποτελούν πλέον το 70% των εσόδων του Δήμου Πατρέων. Ωστόσο ο Δήμος Πατρέων διαβεβαιώνει τους κατοίκους στο Ρίο ότι  παρά τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, η Δημοτική Αρχή «δεν σταυρώνει τα χέρια», αξιοποιεί το προσωπικό και με υπεράνθρωπες προσπάθειες, αγωνίζεται για να κρατήσει την πόλη «όρθια» και σε καλό επίπεδο λειτουργίας.

Με πρωτοβουλία της επισπεύδονται οι διαδικασίες της μελέτης θεώρησης και δημοπράτησης του έργου επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, που καθυστερούσαν επί μακρόν από το αρμόδιο υπουργείο για να συνδεθούν, το επόμενο διάστημα, οι δημοτικές ενότητες της περιοχής και να σταματήσει η πολύχρονη ταλαιπωρία τους.

Επισκευάστηκε το εγκαταλειμμένο εκτός λειτουργίας βυτιοφόρο του Δήμου για να εξυπηρετήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις ανάγκες των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα με απόφαση της Δημοτικής Αρχής μειώθηκε το ποσό στο ύψος των 40 ευρώ για κάθε χρήση του, από 80 ευρώ που στοίχιζε στο παρελθόν.

Είναι επίσης σε εξέλιξη ανάθεση εργολαβίας της ΔΕΥΑΠ για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, από Πιτίτσα στο Κεφαλόβρυσο, προκειμένου να συνδεθούν οι πηγές με το υπόλοιπο δίκτυο, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες σε ύδρευση της δημοτικής ενότητας Ρίου.

Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον η Δημοτική Αρχή, εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα και να πάρει ανάσα η λαϊκή οικογένεια.