Τα «δώρα» Χαρίτση: Ανακαινίζεται ο «Λαδόπουλος», δημιουργείται νέο διοικητήριο της Περιφέρειας

Δυο ανακοινώσεις για την Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου, που διεξάγεται στο λιμάνι της Πάτρας. Ο κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε τη ανέγερση νέου διοικητηρίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 20εκ. και την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου σε συνεργασία με δήμο και Περιφέρεια.

Ο  κ. Χαρίτσης ανακοίνωσε έργα 37εκ. ευρώ από το εθνικός σκέλος επενδύσεων και νέα έργα που προσεγγίζουν τα 40εκ. ευρώ όπως η μετατροπή του ΑΣΟ στην Πάτρα σε κέντρο πολιτισμού με 8εκ. ευρώ.

Την συμφωνία με την Ε.Ε. για την Πατρών-Πύργου με δέσμευση πάνω από 330εκ. ευρώ. 18εκ. ευρώ για την δεύτερη φάση του λιμανιού της Πάτρας (εμπορικό κομμάτι), την πρόοδο των εργασιών για το τρένο με εξασφαλισμένα κονδύλια.

-Για την Δυτική Ελλάδα 52εκ. ευρώ από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για οδικές υποδομές. 42εκ. για τα απορρίμματα σε Καλάβρυτα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, επιπλέον 25εκ. για τα λύματα της Πάτρας, 28εκ. για μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων κ.α.