Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την πανδημία - Οι θέσεις Πελετίδη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να εξεταστεί η κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και σε όλο το νομό με την έξαρση της πανδημίας covid-19.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και λοιμωξιολόγος κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο καθηγητής Κλινικής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χαράλαμπος Γώγος, το μέλος του ΕΟΔΥ κ. Γεώργιος Δελλής, και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κυρία Άννα Μαστοράκου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων σε δήλωσή του, μετά την σύσκεψη, είπε:

«Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας και έντονη ανησυχία και φόβος για την εξέλιξη στο άμεσο μέλλον.

Χρειάζεται να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού και άμεσα μέτρα ετοιμότητας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας για να ανταποκριθούν στο νέο κύμα της πανδημίας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα έως σήμερα.

Η σημερινή σύσκεψη δεν έγινε γι’ αυτό το θέμα αλλά για την πρόληψη.

Θέσαμε το ζήτημα της ανάγκης τροποποίησης του πρωτοκόλλου ενεργειών από τον ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες.

Για το ίδιο θέμα απέστειλα ενωρίτερα και επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Π. Πρεζεράκο.

Ο Δήμος θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των πολιτών για όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να τηρούνται για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού και θα διαθέσει χώρους για την διενέργεια προληπτικών τεστ».