Σύσκεψη από την Δημοτική Αρχή για την διεύλεση της Σιδηροδρομικής γραμμής

 

Σύσκεψη με θέμα την διέλευση της σιδηροδρομικής γραμμής «στα όρια του Δήμου Πατρέων», συγκαλεί η δημοτική αρχή το ερχόμενο Σάββατο 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στου Λαδόπουλου.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί σύλλογοι και φορείς της Πάτρας και όπως όλα δείχνουν, η δημοτική αρχή προτίθεται να κάνει μια ενημέρωση για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, για το τι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Δημαρχείο.
ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ
Επίσης θα τεθούν επί τάπητος οι τρεις προτάσεις που έχει καταθέσει στον Δήμο Πατρέων ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης για την διέλευση της γραμμής. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η συγκρότηση ενός μετώπου φορέων προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για την υιοθέτηση της πρότασης της για παράκαμψης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από τον πολεοδομικό ιστό της Πάτρας. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται και από τον τίτλο της ενημερωτικής εκδήλωσης που κάνει λόγο για διέλευση «στα όρια του Δήμου Πατρέων».
Ο Χ. ΚΟΡΔΑΣ
Ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς αναφέρει ότι η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να ακούσει τους φορείς και να καταθέσει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο η οποία όμως δεν θα διαφοροποιείται από την σημερινή της θέση.
Η δημοτική αρχή απορρίπτει εξ ολοκλήρου οποιαδήποτε σκέψη για επιφανειακή διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το παραλιακό μέτωπο ενώ παράλληλα θεωρεί ότι και η λύση της υπογειοποίησης στο κεντρικό τμήμα της πόλης, έχει πολλές τεχνικές δυσκολίες που θα κάνουν χρονοβόρο το έργο.
Σύμφωνα με τον κ. Κορδά η δημοτική αρχή παραμένει σταθερά υπέρμαχος της περιμετρικής διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής καθώς θεωρεί ότι η πόλη δεν πρέπει να τεμαχίζεται. Επιπλέον, με την περιμετρική χάραξη, η σιδηροδρομική γραμμή θα μπορεί ελεύθερα να συνεχίζει την πορεία της προς τον Πύργο, ενώ μέσω του Γλαύκου θα μπορεί να συνδέεται με το νέο λιμάνι.
Οσον αφορά στο κόστος αυτής της λύσης, ο κ. Κορδάς τόνισε ότι όσα έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα είναι εκτιμήσεις και θεωρίες και αν δεν γίνει κάποια μελέτη, κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει αν αυτή η λύση είναι όντως η πιο ακριβή και δύσκολη τεχνικά.