Σύντομα στο λιμάνι το φθηνό καύσιμο

Ανοιξε ο δρόμος για την αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίόυ στο λιμάνι της Πάτρας, με αποδέκτη, σε πρώτη φάση, τα πλοία. Οπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα, εγκρίθηκε η χωροθέτηση δεξαμενής, μετά από ενισχυμένη μελέτη που υπέβαλε ο Οργανισμός.

Ωστόσο ο Δήμος εξακολουθεί να διαφωνεί, όπως ρητά δήλωσε σε οξύ ύφος ο αντιδήμαρχος Χ. Κορδάς, παρεμβαίνοντας κατά την πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Οργανισμού, όπου και έγιναν οι ανακοινώσεις από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΛΠΑ Ν. Κοντοέ, παρόντος του υπουργού Ναυτιλίας Φ. Κουβέλη και του πατρινού γγ του υπουργείου Δ. Τεμπονέρα.

Η αντίθεση του Δήμου έχει πρακτική σημασία, εφόσον κλονίσει την απαιτούμενη αρχή της εξασφαλισμένης συναίνεσης. Σημειωτέον ότι ο Ν. Κοντοές μίλησε για μικρής κλίμακας δεξαμενή, της τάξης των 3.000 κυβικών. Κατά τον Χ. Κορδά, ωστόσο, και αυτή είναι μεγάλη, κι ας του αντι-φώναξε από την αίθουσα ο δημοτικός σύμβουλος Η. Γρηγόρης ότι στη Βαρκελώνη η δεξαμενή είναι των 16.000 κυβικών.

Επιμένοντας, ο κ. Κορδάς είπε ότι η σχέση Δήμου- ΟΛΠΑ δεν βελτιώνεται με αυτά, και ότι ο Δήμος δεν μπορεί να συναινέσει σε επιδιώξεις ελεγχόμενης ασφάλειας που μάλιστα εξυπηρετούν «τα εφοπλιστικά συμφέροντα».