Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση - Περίπου 100 δείγματα από το περιβάλλον των δυο κρουσμάτων της ΔΕΥΑΠ

Από τα 80 δείγματα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης στη ΔΕΥΑΠ μετά τα δυο κρούσματα που καταγράφηκαν στην υπηρεσία, ένα βγήκε θετικό κι αυτό αφορά συγγενή του δεύτερου εργαζομένου στη Δημοτική Επιχείρηση που διαγνώστηκε θετικός.

Ωστόσο η ιχνηλάτηση συνεχίζεται οργανωμένα σε όλες τις πιθανές διαδρομές διασποράς της νόσου από τη συγκεκριμένη πηγή. Μάλιστα χθες εξετάστηκαν και οι μηχανικοί που εργάζονται στην Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Εργων λόγω της τακτικής συνεργασίας που έχουν με τη ΔΕΥΑΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, χθες ελήφθησαν δεκάδες δείγματα.

Περίπου 100 αφορούν το περιβάλλον που κινήθηκαν οι δύο εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ. Επίσης δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες που προσήλθαν αυτοβούλως και έδωσαν δείγμα για έλεγχο επειδή έτυχε να βρεθούν στη ΔΕΥΑΠ το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος υπάλληλος της υπηρεσίας ο οποίος φαίνεται ότι κόλλησε από την κόρη του (φοιτήτρια στο Βιολογικό Τμήμα της Πάτρας) η οποία επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα μας από το εξωτερικό εμφάνισε συμπτώματα την Πέμπτη και την Παρασκευή απουσίασε από την εργασία του.

Από την ημέρα εκείνη ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου στο πλαίσιο του οποίου εντοπίστηκε και ο δεύτερος θετικός στον κορονοϊό, υπάλληλος.

Μάλιστα προκαλεί ερωτηματικά ο τρόπος με τον οποίο η δημοτική αρχή χειρίστηκε το θέμα. Προχώρησε σε ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας της ΔΕΥΑΠ επί διήμερο χωρίς να εξηγεί τον λόγο. Κάτι που όφειλε να κάνει σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα της Πάτρας πλέον ανέρχονται σε 9 με τα τέσσερα από αυτά να νοσηλεύονται στο ΠΓΝΠ.

Αυτά αφορούν τον 70χρονο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τη σύζυγό του που νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική Κλινική και οι οποίοι διατηρούν κατάστημα στην Πάτρα. Τα άλλα δύο κρούσματα, που επίσης νοσηλεύονται στην Οφθαλμολογική Κλινική είναι ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ και η κόρη του. Τα άλλα πέντε κρούσματα νοσηλεύονται κατ' οίκον.

 

εφ. Πελοπόννησος