Συναγερμός στη ΒΙ.ΠΕ. για εργαζόμενο-κρούσμα

Χθες  το βράδυ σήμανε συναγερμός στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας καθώς εντοπίστηκε κρούσμα του νέου κορονοϊού. Μάλιστα, λόγω του ότι το νέο κρούσμα είναι εργαζόμενος σε επιχείρηση της περιοχής, ξεκίνησε άμεσα η ιχνηλάτηση των επαφών του για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Πάντως, χθες, με το καλό νέο των δύο εξιτηρίων για πατέρα και κόρη από το ΠΓΝΠ, πέρασε η παρακολούθηση του κορονοϊού στην Αχαΐα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονται πλέον ο 70χρονος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η σύζυγός του στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των δειγμάτων της περιοχής, διαγνώστηκε μόλις ένα θετικό στο Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του ΠΓΝΠ, το οποίο όμως αφορά δείγμα από την Κεφαλονιά.

«Συνεχίζουμε την ιχνηλάτηση των περιστατικών που είχαμε στη ΔΕΥΑΠ και εστιάζουμε κυρίως στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Χθες, από τα δεκάδες δείγματα που εξετάστηκαν δεν είχαμε σε κανένα θετική απάντηση. Ελπίζουμε η καλή αυτή εικόνα να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες» μας είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Στο ξενοδοχείο καραντίνα του Μεσολογγίου συνεχίζει να φιλοξενείται η οικογένεια των Γερμανών τουριστών οι οποίοι παρακολουθούνται από τους γιατρούς του νοσοκομείου της περιοχής.

Ο έφηβος γιος της οικογένειας που διαγνώστηκε θετικά μέχρι στιγμής έχει εμφανίσει πολύ ήπια συμπτώματα. Οπως ανέφερε ο κ. Καρβέλης, στο τέλος της εβδομάδας θα γίνει επαναληπτικό τεστ σε όλη την οικογένεια.