Συνάντηση Πελετίδη - Κουτσούμπα στο Δημαρχείο

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος βρίσκεται στην Πάτρα για να παραστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών και Γυναικών που διεξάγεται στο Παμπελοποννησικό Στάδιο.

Στο καλωσόρισμά του ο κ. Πελετίδης είπε στον κ. Κουτσούμπα: «Σας υποδεχόμαστε σήμερα με χαρά στο Δημαρχείο. Είναι η δεύτερη φορά που συναντιόμαστε και θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ σε πλήθος ζητημάτων που έχουμε σαν Δήμος Πατρέων και ιδιαίτερα στο κρίσιμο θέμα της ανεργίας που αφορά τη ζωή της πόλης μια που έχει να κάνει με τις συνέπειες που έχει η ανεργία που σημαίνει φτώχεια και όλες τις τραγωδίες που ζει η λαϊκή οικογένεια.
Δεν ξεχνούμε και τις πρωτοβουλίες που πήρατε και πέρυσι για να φέρετε στη Βουλή το θέμα της ανεργίας και να παρθούν μέτρα που δυστυχώς όμως δεν γίνονται αποδεκτά από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, χαιρόμαστε για την προσπάθεια που κάνετε για να μπουν αυτά τα ζητήματα.
Μιλούμε για την ανεργία γιατί η ανεργία πέραν του γεγονότος ότι έχει να κάνει με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, αυτό το ζήτημα έχει άμεσες επιπτώσεις για την τοπική μας κοινωνία. Στο Δήμος μας σήμερα έχουμε
μόνο συνταξιοδοτήσεις και να καταγράφουμε απώλειες σε εργαζόμενουςκαι θέσεις εργασίας κι αυτό έχει άμεση επίπτωση στη ζωή της πόλης μας.
Ενώ παίρνουμε πρωτοβουλίες για φτιάξουμε κατασκηνώσεις, παιδικούς σταθμούς, πάρκα, δρόμους, πράσινο και κάθε τι που θα υπηρετεί τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας αυτά δεν μπορούν να γίνουν γιατί δεν διαθέτουμε τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων για τα φέρουμε σεπέρας όλα αυτά και αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε λυθεί από χθες..."
O Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του τόνισε: «Οι τεράστιες θυσίες που έκανε και κάνει συνεχώς ο ελληνικός λαός και θα συνεχίσει να κάνει, ουσιαστικά με τις πολιτικές όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, λίγων μονοπωλιακών ομίλων.
Αυτή είναι η ουσία. Και ο λαός μας είναι γονατισμένος, ματώνει και θα συνεχίσει να ματώνει με τα μνημόνια
διαρκείας και τα νέα μέτρα που έρχονται. Ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον αυτό το γνωστό, το χιλιοειπωμένο παραμύθι που επαναλαμβάνει ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του ότι οι θυσίες που έκανε επιτέλους πιάνουν τόπο και θα υπάρξει ανάπτυξη και θα είναι σε όφελός του»