Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Geoffrey Ross Pyatt

Τον Πρέσβη υποδέχτηκε στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών ο Πρόεδρος του Πάρκου, κ. Βασίλης Αναστασόπουλος. Μεταξύ των παρισταμένων στην υποδοχή του Πρέσβη ήταν και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος του Επιστημονικού Πάρκου.

Κατά την επίσκεψή του στην Eldrug, o Πρέσβης ενημερώθηκε από τον κ. Ματσούκα για την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται στην εταιρεία και τις προοπτικές των στη Κοινωνία και την Οικονομία, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο της μεταπτυχιακής έρευνας.

Ο κ. Ματσούκας ανέφερε μεταξύ άλλων στον Πρέσβη ότι το ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στην Eldrug με την υποστήριξη μεγάλης ελληνικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον παγκοσμίου κύρους Ερευνητών των Βιοεπιστημών μεταξύ των οποίων πέντε κάτοχοι Νόμπελ (Watson, Hausen, Lehn, Schally, Yonath), οι οποίοι έχουν επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιστημονικό Πάρκο και την Eldrug, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους και την υποστήριξή τους στην έρευνα. O Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Ματσούκα και την ερευνητική του ομάδα για το επιτελούμενο έργο.

Η επίσκεψη του Πρέσβη έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το καινοτομικό έργο που παράγεται στο Επιστημονικό Πάρκο από τις εταιρείες του και για το οποίο έργο εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και τα συγχαρητήριά του.

Με τον Πρέσβη προϋπήρξε ενδιαφέρουσα συνάντηση και επικοινωνία στο περίπτερο του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του, συνεχάρη την ερευνητική ομάδα του Καθηγητή και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στα έργα του Επιστημονικού Πάρκου.