Στον εισαγγελέα δύο διακινητές που συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας

Ένας 45χρονος και ένας 43χρονος, διακινητές μετανατών και οι δύο, συνελήφθησαν στην πύλη εισόδου οχημάτων του νοτίου λιμένα Πατρών, από τα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας-Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Φ/Γ όχημα με τράκτορα, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος οδηγός του μετέφερε έναν (01) αλλοδαπό ως συνοδηγό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητας Ρουμανίας και έναν (01)  ακόμη αλλοδαπό επιμελώς κρυμμένο εντός του χώρου της καμπίνας του τράκτορα, στερούμενο ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Στη συνέχεια κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 43χρονος στην περιοχήΖευγολατιού Κορινθίας, ο οποίος κατονομάστηκε και αναγνωρίστηκε από τους ανωτέρω ως το πρόσωπο που μετέφερε με Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του τους δύο  παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς και τους έβαλε στο ανωτέρω  Φ/Γ όχημα εισπράττοντας χρηματικό αντάλλαγμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν ο ανωτέρω τράκτορας, πέντε  κινητά τηλέφωνα καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων Ευρώ (1.000,00 Ε) που βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου.