Στην φυλακή οι δύο πρώτοι συλληφθέντες για τις 80 απάτες

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο άνδρες, ηλικίας 49 και 42 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και πολίτες σ’ όλη την χώρα.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, ο ένας στο Άργος και ο άλλος στην Κάτω Αχαΐα, απολογήθηκαν χθες ενώπιον του Ανακριτή, ενώ η 36χρονη που είχε συλληφθεί στην Αθήνα αναμένεται να περάσει σήμερα το κατώφλι του Ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας από την Κάτω Αχαΐα απολογούμενος ομολόγησε την εμπλοκή του σε τρεις μόνον περιπτώσεις εξαπάτησης και ανέφερε πως δεν ενεπλέκη σε καμία άλλη υπόθεση καθώς επίσης αρνήθηκε ότι είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η υπόθεση είναι διογκωμένη από την Ασφάλεια και όταν θα φθάσει στο ακροατήριο θα φανεί η πραγματική της διάσταση,

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στην οργάνωση συμμετείχαν 29 άτομα, τα πέντε εξ αυτών είχαν ηγετικό ρόλο στην οργάνωση και δρούσαν συστηματικά στη διάπραξη απατών και πλαστογραφιών σ’ όλη την Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα έχουν εξιχνιαστεί 80 συνολικά περιπτώσεις απατών και πλαστογραφιών, σε βάρος επιχειρηματιών και άλλων πολιτών, που διαπράχθηκαν από τον Μάιο του 2019 σε: Πάτρα, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι, Ανδραβίδα, Ζαχάρω, Λεχαινά, Αττική, Σπέτσες, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Φθιώτιδα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Κοζάνη, Πέλλα, Κιλκίς, Καβάλα, Ροδόπη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Ιόνια Νησιά.

Θύματά τους ήταν κυρίως επιχειρήσεις όπως τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα πώλησης οικοδομικών υλικών, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα τροφίμων, ιατρεία, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α., καθώς και πολίτες, από τους οποίους είχαν εισπράξει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 140.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από τις απόπειρες που δεν τελεσφόρησαν είχαν επιδιώξει να κερδίσουν αντίστοιχο χρηματικό ποσό.