Στην Αθήνα σήμερα ο Κώστας Πελετίδης για τον καρκινογόνο αμίαντο στις εργατικές κατοικίες

Οι στέγες από καρκινογόνο αμίαντο στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος θα βρεθούν σήμερα Τετάρτη στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με το Διοικητή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την από την επιστολή του Δημάρχου προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, με την οποία του ζητούσε να εξεταστεί το ζήτημα του αμιάντου σε συγκροτήματα εργατικών κατοικιών της Πάτρας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Θα σας παρακαλούσαμε να προγραμματίσετε μία συνάντηση, για να εξετάσουμε από κοινού το θέμα των παρεμβάσεων που απαιτούνται στις εργατικές κατοικίες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων.

Οι περισσότερες εργατικές κατοικίες παρουσιάζουν προβλήματα μικρά και μεγάλα λόγω της παλαιότητας. Η πλειοψηφία τους έχει κατασκευαστεί με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό και απαιτείται εκτίμηση της στατικής τους επάρκειας.

Υπάρχει επίσης ένα συγκρότημα με στέγες από αμίαντο, οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν.

Ο Δήμος μας έχει την πρόθεση να κάνει παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο τους.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τις δικές σας απόψεις όσον αφορά στη δυνατότητα αποκατάστασης, συντήρησης σημαντικών βλαβών που παρουσιάζουν, καθώς και αναζήτησης χρηματοδότησης για τα έργα που θα απαιτηθούν».