Στήριξη του Δήμου στη μάχη κατά των ναρκωτικών

 Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή και τη Δευτέρα 26-27 Ιουνίου, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη των συμπολιτών μας από τη μάστιγα των ναρκωτικών ουσιών.

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Σημαντικές ρωτοβουλίες – δράσεις έχει πάρει και ο Δήμος Παρτεών όπως: 

-Περισσότερα παιδιά από πέρυσι φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου με σκοπό την εκπαιδευτική τους ενίσχυση προκειμένου να μην παρατήσουν το σχολείο. Από 251 παιδιά που ήταν πέρυσι φέτος ήταν 312, περίπου 60 παραπάνω)

-Υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητικό χώρο του Παμπελοποννησιακού με συμμετοχή 1.100 ανθρώπων κυρίως νέων, δίνεται μία διέξοδος.

-Υποτροφίες δίνονται σε απεξαρτημένους στο Δημοτικό Ωδείο και στο εικαστικό εργαστήρι.

-Έγινε παρέμβαση στο Καρναβάλι και με προπαγάνδα (πανό που αναρτήθηκαν κατά την διάρκεια του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης) και με σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με φορείς προκειμένου να καταφέρουμε στο μέτρο του δυνατού να μειώσουμε την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών.

- Όπου μας δόθηκε η ευκαιρία μέσω προγράμματος, προσλήφθηκαν απεξαρτημένοι.