Σοκ! Ένοπλοι μετανάστες στο λιμάνι της Πάτρας

Ανησυχία στην Πάτρα στις αρχές καθώς αντιλαμβάνονται ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα όπλα μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι καταλύουν στην χαρτοβιομηχανία Λαδόπουλου, την ΑΒΕΞ και άλλα ιστορικά αλλά μη λειτουργικά εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων.

Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει. Δεν παύει, όμως, να προκαλεί ανησυχίες το γεγονός ότι πλέον τα χρησιμοποιούν στο ψαχνό. Γιατί ο 27χρονος που σκότωσε κατά λάθος τον 20χρονο, κάποιον άλλον σημάδευε όταν εκείνος μπήκε μπροστά του!

Αστυνομικοί και λιμενικοί, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων αλλοδαπών παίζοντας «κορώνα- γράμματα» τις ζωές τους, τρέμουν στην ιδέα ότι ο άτακτος στρατός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με όπλα. 

«Έχουμε δεχθεί από επίσημα κυβερνητικά χείλη αρκετές υποσχέσεις όπως η ενίσχυση με προσωπικό και μέσα για την αντιμετώπιση του φαινομένου, αλλά και την ήπια μετακίνηση αλλοδαπών σε κατάλληλες εγκαταστάσεις μακριά από το λιμάνι. Δυστυχώς, τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα

πάρα και τις συνεχείς αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής…», επισημαίνει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας σε επιστολή που απέστειλε στην πολιτική και την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι κοινό μυστικό, ότι οι εκατοντάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες που πλημμυρίζουν τα κτίρια στην Ακτή Δυμαίων δεν φτάνουν τυχαία εκεί. Οι αστυνομικοί ξέρουν καλά, ότι τους καθοδηγούν κυκλώματα που θησαυρίζουν πείθοντάς τους να πληρώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, με την υπόσχεση ότι θα τους βοηθήσουν να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία.

Χιλιάδες μεταναστών πλημμυρίζουν το λιμάνι, αναζητώντας την ευκαιρία της φυγής. Η λύση είναι απλή: Τους "μαζεύεις" και του γυρίζεις πίσω στην Αθήνα. Το κάνεις συστηματικά οπότε στο τέλος στο λιμάνι της Πάτρας δεν θα υπάρχουν μετανάστες. Άλλωστε στα χαρτιά που έχουν ρητά αναφέρετει ότι "απαγορέυεται να κυκλοφορούν σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα".