Σκύλος του Λιμενικού Πατρών ταξίδεψε στην Κρήτη και βρήκε ναρκωτικά - Πάνω από έξι τόνοι χασίς

Τεράστιες ποσότητες χασίς σε μορφή σοκολάτας εντοπίζουν οι λιμενικές αρχές Ηρακλείου στο πλοίο ΝΟΚΑ με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της ομάδας Κ-9 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, που μεταφέρθηκε στην Κρήτη για τον σκοπό αυτό.

Οι πρώτες έρευνες στα οκτώ από τα 18 κοντέινερ του πλοίου είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από έξι τόνοι χασίς, ενώ υπάρχει πιθανότητα η ποσότητα αυτή να αγγίξει τους 12 τόνους, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Το πλοίο «ΝΟΚΑ» με σημαία Συρίας εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αθερινόλακκου της Σητείας, με τις λιμενικές αρχές να ξεκινούν έλεγχο καθώς υπήρχε πληροφορία για «ύποπτο» φορτίο.

Οι ώρες περνούσαν και οι λιμενικές αρχές -με τη συνδρομή και της Μίσα, του ειδικού εκπαιδευμένου σκύλου- δεν έβρισκαν τίποτε το αξιοπερίεργο, μέχρι που το τετράποδο έπεσε και έσπασε το πόδι του!

Οι έρευνες αρχικά δεν απέδωσαν και λίγο πριν δοθεί το «πράσινο φως» για να αναχωρήσει το «ύποπτο» πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου οι αρχές έβγαλαν… λαβράκι, με τη συμμετοχή ειδικής ομάδας και του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου Κ-9 που εστάλη από το λιμάνι της Πάτρας για να βοηθήσει στην έρευνα και να αντικαταστήσει τον σκύλο που είχε τραυματιστεί.