Σκέψεις για κλείσιμο του λιμανιού λόγω μεταναστών - Τσεκούρας: Δεν θέλουν την λύση που είναι εύκολη

"Kαζάνι" που βράζει είναι το Νέο Λιμάνι της Πάτρας με την κατάσταση να γίνεται διαρκώς όλο και χειρότερη. Αιτία φαίνεται να είναι η αυξανόμενη βία που παρατηρείται από πλευράς μεταναστών. Όπως ξεκάθαρα πλέον περιγράφουν εμπλεκόμενοι στην καθημερινότητα του λιμανιού, δεν υπάρχουν πρόσφυγες έξω και μέσα από αυτό αλλά μόνον μετανάστες ηλικίας 20-25 χρόνων με... δυτική εμφάνιση σε ρούχα κουρέματα κ.λ.π. οι οποίο διαπιστώνοντας ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν έχουν αποθρασυνθεί.

Τα κρούσματα βίας γίνονται όλο και χειρότερα αφού πλέον έχουμε πετροβολισμούς, επιθέσεις κατά οδηγών, καταστροφές οχημάτων και εμπορευμάτων, απειλές, ενώ ο πλήρης εξευτελισμός είναι η είσοδός τους στον τελικό χώρο του λιμανιού όπου δεκάδες εφορμούντες φτάνουν και μέχρι τους καταπέλτες των πλοίων.

Αυτή η κατάσταση έχει ξεγυμνώσει του πάντες αφού:

- Οι αναφορές στους αρμόδιους εισαγγελείς δεν αποφέρουν τίποτε. Παρασκηνιακά δηλώνουν ότι δεν έχουν εξουσία ώστε να εφαρμόσουν κάποιο νόμο.

- Οι υποσχέσεις των Υπουργείων για περαιτέρω μέτρα ασφαλείας είτε γίνονται είτε όχι δεν σημαίνουν τίποτε, η βία συνεχίζεται.

- Οι μετανάστες περνούν! Γι αυτό έρχονται κι άλλοι. Και είναι ένα θέμα μήπως οργανωμένα συμφέροντα, συντηρούν αυτή την αναρχία ώστε να κερδοσκοπούν εκ του ασφαλούς.

Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν επίσης εξεγερθεί. Στην Κρύα Ιτεών σε ευρεία σύσκεψη φορέων προτάθηκε το κλείσιμο του λιμανιού προειδοποιητικά ή και... επ αόριστον "έως ότου κάποιοι επιτέλους ασχοληθούν". Στην ίδια σύσκεψη εκφράστηκαν φόβοι για νοσήματα που μπορεί να προκύψουν από την παρουσία αυτών των 2.000 ανθρώπων που δεν έχουν εξεταστεί. Το αστείο: Την ίδια ώρα στο λιμάνι πάνω από 200 μετανάστες είχαν κάνει ντου στα πλοία και τις νταλίκες ξεπερνλωντας ΟΛΟΥΣ τους φράχτες που δήθεν τους αποκλείουν. 

Στην ίδια σύσεκεψη ο κ. Τσεκούρας εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών ήταν σαφής λέγοντας:

α) Έχουμε εντολή να μην επεμβαίνουμε μόνο να κοιτάμε και 

β) Η λύση είναι απλή. Συλλήψεις και επιστροφή τους στην Αθήνα καθημερινά. Τα χαρτιά που έχουν οι άνθρωποι αυτοί ρητά απαγορεύουν να βρεθούν σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα.

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ;

Στο μεταξύ πληροφορίες της "Α" από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι έχει αποφασιστεί η αντικατάσταση του Λιμενάρχη ο οποίος κατά γενική ομολογία έχει επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα στη διαχείριση του θέματος. Αυτό έχει θορυβήσει κύκλους στο Νέο Λιμάνι που δεν κατανοούν πως ένας επιτυχημένος κρατικός λειτουργός απομακρύνεται. (Πάντως λέγεται ότι τον μεταθέτουν σε καλύτερη θέση στον Πειραιά...).