Σε λίγες ώρες απομακρύνθηκαν 600 μετανάστες από το λιμάνι της Πάτρας

Mεγάλη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων μεταναστών,  που ξεκίνησε τα ξημερώματα,  από τα δύο σημεία που διέμεναν τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα, στα παλιά εργοστάσια Άβεξ και Λαδόπουλου απέναντι από το νότιο λιμάνι της πόλης.

Περίπου 600 μετανάστες απομακρύνθηκαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας (380 αστυνομικοί) και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε αστυνομικές εγκαταστάσεις εκτός Αχαΐας, προκειμένου να ελεγχθεί η νομιμότητα των εγγράφων που φέρουν.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες εισήλθαν ταυτόχρονα και στους δύο καταυλισμούς, ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα, καθώς την επιχείρηση επόπτευαν και οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.

H επιχείρηση εξελίχθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και ανέφερε ότι οι μετανάστες θα οδηγηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των στοιχείων τους.

Όσοι είναι νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε δομές φιλοξενίας. Όσοι διαμένουν παράνομα στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Οι μετανάστες συνεργάστηκαν στην αποχώρηση ενώ δεν βρέθηκαν όπλα σε αυτούς.